Huom! Haku on nyt sulkeutunut. Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä staff-koordinaattori Erla Pulliin (erla(at)hi.fi).

Tule mukaan tekemään Suomen suurinta, kauneinta ja parasta elokuvafestivaalia 14.–24.9.2023!

Joka vuosi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla työskentelee yli 200 innokasta vapaaehtoista, joita yhdistää rakkaus elokuvaan. Oletpa sitten hyvä kuljettaja, innokas asiakaspalvelija, taitava valokuvaaja tai muuten vain festivaalityöstä kiinnostunut, me tarvitsemme sinua!

Palkkioksi vapaaehtoistyöstä saat festivaalipassin, festaripaidan, festivaalikatalogin sekä pestistäsi ja vuorojen määrästä riippuen ruokalippuja ja/tai vapaalippuja.

Noudatamme festivaaleillamme turvallisemman tilan periaatteita, lue lisää täältä

Talkoolaishaku sulkeutuu 16.8.2023 kello 12.00.

 

Lisätietoja eri työtehtävistä:

Vahtimestarit ja teatterivastaavat
Elokuvateattereissa toimivat sekä teatterivastaavat että vahtimestarit. Festivaaliteattereita on noin 10, ja useimmissa on R&A-vapaaehtoisia asiakaspalvelutehtävissä.

Info ja infovastaavat
Infopiste toimii ennen festivaalia infopisteenä asiakkaille sekä vapaaehtoisten akkreditointipisteenä. Festivaalin aikana infopiste toimii Bio Rexin festivaalikeskuksessa. Infon tehtävänä on palvella ja avustaa akkreditoituneita vieraita, vapaaehtoisia ja festivaalivieraita sekä toimia akkreditoituneiden vieraiden lippujennoutopisteenä. 

Jakelu
Jakelutiimin tehtävä on ennen festivaalia jakaa julisteet ja ohjelmakartat ennalta sovittuihin kohteisiin. Tehtävä suoritetaan jalkaisin tai kuljetustiimin avustuksella. 

Kuskit
Kuljetustiimin tehtävä on kuljettaa tarvikkeita sekä materiaalia ennen festivaalia jakelutiimin ja festivaalin aikana tapahtumatiimin tukena. Lisäksi kuljetustiimillä saattaa olla henkilökuljetuksia festivaalin aikana erityisesti kansainvälisten vieraiden kanssa.

Finnish Film Affair
R&A:n yhteydessä järjestettävä kansainvälinen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair pidetään tänä vuonna 20.-22.9. FFA on suomalaisen elokuvan vientifoorumi, johon osallistuu vuosittain noin 500 audiovisuaalisen alan ammattilaista ympäri maailmaa. Tapahtumassa pitchataan tulevia pohjoismaisia elokuvia, ja ohjelmistossa on lisäksi paneelikeskusteluja ja verkostoitumistapahtumia. Vapaaehtoiset toimivat elokuva-alan kansainvälisille ammattilaisille suunnatun tapahtuman eri tehtävissä. Lisätietoa vapaaehtoistyöskentelystä FFA:ssa saat sähköpostilla osoitteesta industry@hiff.fi.

Valo- ja videokuvaajat
R&A-festivaalilla on kymmeniä valokuvaajia tallentamassa hetkiä muistoiksi yleisökuvien, henkilökuvien ja videoiden välityksellä. 

Tapahtumatiimi
Tapahtumatiimiläiset auttavat rakentamaan ja pyörittämään festivaalitapahtumia kuten keskustelutilaisuuksia ja erikoisnäytöksiä. Tiimi osallistuu myös festivaalikeskuksen rakentamiseen ja somistamiseen.

Viestintä
Viestinnän tehtävistä osa tehdään ennen festivaalia muun muassa vierasesittelyjen ja käännösten parissa. Nämä ovat tärkeä osa R&A:n viestintää. Festivaalin aikana mediaseuranta aktivoituu.

Jokeritiimi
Tiimi on joustavasti vastuussa erilaisista tehtävistä ennen festivaalia ja sen aikana. Työtehtäviin voi sisältyä mm. runnerina toimimista, toimistotyötä, infon rakennusta ja somistusta tai purkutöitä festivaalin päätteeksi.

Host
Kansainvälisille vieraille järjestetään tarvittaessa R&A Host. Heidän tehtävänään on toimia R&A-paikallisoppaana lentokentältä lentokentälle. Host-tehtävään valitaan aiemmin tehtävässä toimineita kokeneita vapaaehtoisia. Voit mainita kiinnostuksestasi tehtävään hakemuksessasi.