Atsuko Hirayanagin kirjoittama ja ohjaama draamakomedia OH, LUCY! kertoo tokiolaisesta toimistotyöntekijä Setsukosta. Setsukon elämä saa yllättävän käänteen hänen rakastuttuaan amerikkalaiseen mieheen. Mies kuitenkin katoaa yllättäen, ja Setsuko päättää lähteä miehen perään etsimään tätä alter egonsa Lucyn turvin.

Elokuva on ikään kuin kertomus keski-iän kriisistä ja yksinäisen vanhuuden pelosta, joka puhkeaa Setsukon nähdessä miehen hyppäävän junan alle ja työtoverin saadessa läksiäisjuhlat jäädessään eläkkeelle. Uusi identiteetti antaa hänelle rohkeutta muuttaa elämäänsä, rikkoa rajoja ja tehdä asioita, joista hän ei ole ennen osannut haaveillakaan.

Päähenkilöä näyttelevä Shinobu Terajima onnistuu roolissaan yksinäisenä ja hieman naiivina naisena, joka saa uuden identiteetin avulla kerättyä rohkeutta hypätä tuntemattomaan. Terajima tekee roolihahmosta sympaattisen, uskottavan ja omalla tavallaan helposti samaistuttavan.

Elokuvan tapahtumat siirtyvät sulavasti Tokiosta Kalifornian San Diegoon. Maisemien vaihtuessa Setsukon perhesuhteista ja amerikkalaisesta miehestä paljastuu dramaattisia asioita, jotka selviävät katsojalle pikkuhiljaa ripotellen, jännityselementtiä taitavasti venyttäen.

Elokuvan alku antaa suuria lupauksia tulevista juonenkäänteistä ja pitää mielenkiinnon yllä jättäen katsojalle tunteen, että on saatava tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Elokuvan huumoriosuus on yksinkertaista ja toimivaa, ja saa jopa hymyilemään ääneen. Huumori painottuu kuitenkin vahvasti elokuvan alkupuolelle ja väistyy draaman tieltä valitettavan nopeasti.

Tarina etenee sujuvasti hyvien roolihahmojen kuljettamana, sisältäen yllättäviä käänteitä, mutta varsinainen käännekohta elokuvasta tuntuu puuttuvan. Suuren kliimaksin puuttumisesta huolimatta elokuva on viihdyttävä, yllättävä ja katsomisen arvoinen.

Teksti: Taru Horsma-aho