Trent Haagan ohjaama 68 KILL on indie-tyylinen rikoskomedia, jossa kerrotaan tarinaa nuorten epätoivoisista yrityksistä parantaa elämänlaatuaan. Tämä pienen budjetin elokuva pyöri hämärissä olosuhteissa alusta loppuun saakka ja sen liioitellut tehosteet, väkivalta ja seksismi ohjasivat pitkälti elokuvan suuntaa. Ohjaaja tuntuukin vetäneen elokuvan täysin pelleilyksi samaan aikaan sen tiedostaen.

Elokuva sisälsi paljon roiskuvaa tekoverta ja pitkästyttäviä tehosteita. Tehosteita, tai niiden epäaitoutta, tuotiin esille rajusti. Elokuvassa oli läsnä myös näyttelijöiden turhankin liioitellut eleet ja ilmeet.

Elokuva oli imelästä ilmaisusta huolimatta humoristinen ja energinen. Aika kului suuren kohokohdan odottamiseen, jollaista kuitenkaan ei koskaan tullut.

Jotain yllättävääkin 68 Kill tarjosi, sillä se käänsi perinteiset sukupuoliroolit päälaelleen. Tyyliltään elokuva noudatti indie-tyylisen rikoskomedian jalanjälkiä, mutta elokuva toteutettiin pienellä twistillä.

Jos tämän genren elokuvat uppoavat sinuun, voi tämä olla ihan mieluisaa katsottavaa.

Teksti: Julia Harjanne