Pyrimme kaikessa toiminnassamme saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Esteettömiin saleihin on myynnissä erilliset pyörätuoliliput. Pyörätuolilipun voi ostaa verkkokaupasta tai lipunmyyntipisteistä. Mahdollinen henkilökohtainen avustaja pääsee festivaalinäytöksiin maksutta. Avustajalipun löydät lippukaupastamme. Huom. jo loppuunmyytyyn näytökseen ei ole mahdollista lunastaa avustajalippua.

Sisältövaroitukset

Käytämme elokuvissamme sisältövaroituksia. Niiden tarkoitus on antaa katsojalle ennakkovaroitus mahdollisesti järkyttävästä sisällöstä tai kuvastosta. Sisältövaroituksissa mainitsemme myös mahdollisista strobovaloista.

Salikohtaiset esteettömyystiedot

Esteettömyystiedot on koottu yhteistyössä Riesan kanssa.

Bio Rex Lasipalatsi

Sisäänkäynti

Bio Rexin esteetön sisäänkäynti ei tapahdu pääsisäänkäynniltä, vaan rakennuksen toiselta puolelta Lasipalatsin aukiolta. Esteetön sisäänkäynti on katutasossa ja sijaitsee osoitteessa Lasipalatsin aukio, Helsinki. Esteettömän sisäänkäynnin ovessa lukee Amos Rex. Esteetön sisäänkäynti on avoinna museon aukioloaikoina. Esteettömän sisäänkäynnin ovissa on sähköinen ovenavausjärjestelmä. Ovenavauspainike sijaitsee oven vasemmalla puolella seinässä. Ovenavauspainikkeen kohdalla on tasoero, mikä voi hankaloittaa ovenavauspainikkeen käyttöä. Oven vieressä on opaste, josta löytyy henkilökunnan puhelinnumero, jos tarvitsee apua oven avaamiseen. Esteettömän sisäänkäynnin edessä on katos, jossa voi odottaa saattoliikenteen saapumista.

Museon ollessa kiinni esteetön sisäänkäynti on Ravintola Lasipalatsin. Se sijaitsee myös osoitteessa Lasipalatsin aukio, Helsinki. Ovessa lukee Ravintola Lasipalatsi. Oven vieressä on opaste, josta löytyy henkilökunnan puhelinnumero, jos tarvitsee esteetöntä kulkua. Esteettömän sisäänkäynnin ovissa ei ole avauspainiketta. Esteettömän sisäänkäynnin edessä on katos, jossa voi odottaa saattoliikenteen saapumista.

Sisätilat ja kulkeminen

Ravintola Lasipalatsin esteettömästä sisäänkäynnistä saavutaan ravintolan aulaan, josta puolestaan on hissi toiseen kerrokseen, jossa elokuvasali ja tapahtumat sijaitsevat. Amos Rexin sisäänkäynnistä saavutaan Amos Rexin museokaupan aulaan ensimmäiseen kerrokseen. Bio Rexin lämpiö ja elokuvasali sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne esteetön kulku tapahtuu Amos Rexin museokaupan hisseillä tai Ravintola Lasipalatsin hissin kautta ravintolan aukioloaikoina. Museon hissit löytyvät aulakäytävän päästä oikealle kuljettaessa. Bio Rex:n lämpiöön saavutaan avoimesta ovesta, jonka kynnys on 2,5 cm korkea. Elokuvasalin sisäänkäynnit löytyvät lämpiön molemmista päistä. Elokuvasalissa on 4 pyörätuolipaikkaa. Pyörätuolipaikat sijaitsevat molempen sisäänkäyntien jälkeisellä tasanteella rappusten alussa. Molemmilla tasanteilla sijaitsee 2 pyörätuolipaikkaa. Elokuvasalissa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva Bio Rex Lasipalatsin salin pyörätuolipaikasta

Bio Rex Lasipalatsin pyörätuolipaikat sijaitsevat molempien sisäänkäyntien jälkeisellä tasanteella rappusten alussa.

Esteetön wc

Esteetön wc-tila löytyy ravintola Lasipalatsista samasta kerroksesta kuin lämpiö ja elokuvasali. Esteettömään wc-tilaan kulku tapahtuu hissikäytävän kautta ravintolatilaan vievää luiskaa pitkin. Esteetön wc-tila löytyy porrastasanteen oikealta puolelta. Wc-tilan ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia, mutta ovi on kevyt käyttää. Wc-tilassa on wc-istuimen oikealla puolella 80 cm tilaa siirtymiseen. Istuimen takana ei ole tilaa avustamiselle. Wc on käytössä, vaikka ravintola olisi suljettu.

Kino Maxim

Sisäänkäynti

Kino Maximin sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Kluuvikatu 1. Kluuvikatu on kävelykatu.
Sisäänkäynnin ovet ovat manuaalisia, ja hieman raskaita avata. Ovella on kynnys (noin 3 cm). Myös tuulikaapin ovet ovat manuaalisia ja hieman raskaita avata.

Kuva Kino Maximin sisäänkäynnistä

Kuva Kino Maximin sisäänkäynnistä

Sisätilat ja kulkeminen

Lippujen ostaminen tapahtuu aulan tiskeiltä, joiden käyttökorkeus on 140 cm. Maksupäätteet antavat hieman liikkumavaraa.

Kino Maximissa on käytössä kaksi elokuvasalia. Kummassakin on kaksi pyörätuolipaikkaa. Sali 2 sijaitsee alakerrassa ja sali 1 yläkerrassa. Esteetön kulku molempiin saleihin tapahtuu porrashissin avulla. Yläkerrassa sijaitsevan sali 1:en pyörätuolipaikka sijaitsee permannolla, salin ensimmäisellä rivillä. 1 salin parvelle ei ole esteetöntä pääsyä. Huom! Maximin 2 salin hissi on epäkunnossa, joten parvelle on ramppi.

Alakerran sali 2:en pyörätuolipaikka sijaitsee parvella. Parvelle kuljetaan ensimmäisen ja toisen kerroksen välitasanteelta, jolle pääsee porrashissin avulla. Salien ovilla ei ole merkittäviä kynnyksiä. Henkilökunta operoi porrashissiä koko sen käytön ajan.

Kuva Kino Maximin porrashissistä

Kuva Kino Maximin porrashissistä

Maximin myymälät sijaitsevat teatterin alimmassa sekä 2. kerroksessa. Myymälät eivät ole esteettömiä, vaan sinne on portaat. Henkilökunta avustaa tarvittaessa ja ostotapahtumat on mahdollista suorittaa ensimmäisen kerroksen lipunmyynnin yhteydessä. Maximin saleissa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva Kino Maximin 2. kerroksen esteellisestä myymälästä

Kuva Kino Maximin 2. kerroksen esteellisestä myymälästä

Esteetön wc

Maximin esteetön wc-tila sijaitsee portaikon välitasanteella, sali 2:en sisäänkäynnin vieressä. Välitasanteelle kuljetaan porrashissillä.

Savoy

Sisäänkäynti

Savoy teatterin esteetön sisäänkäynti on pääsisäänkäynnin yhteydessä ja sijaitsee osoitteessa Kasarmikatu 46, Helsinki. Savoy teatterin sisäänkäynti ei ole katutasossa, vaan esteetön kulku tapahtuu portaiden vasemmalla puolella olevaa lyhyttä luiskaa pitkin. Luiskassa ei ole käsijohteita. Luiska ei vastaa kaltevuudeltaan esteettömyyssuosituksia vaan on suositusta jyrkempi. Sisäänkäynnin edessä on katos, jossa voi odottaa saattoliikenteen saapumista. Esteettömän sisäänkäynnin ovessa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää ja ovi on raskas käyttää.

Kuva Savoy teatterin sisäänkäynnistä ja luiskasta

Kuva Savoy teatterin sisäänkäynnistä ja luiskasta

Sisätilat ja kulkeminen

Esteettömästä sisäänkäynnistä saavutaan Savoy teatterin aulaan ensimmäiseen kerrokseen. Savoy teatterin elokuvasali sijaitsee toisessa kerroksessa. Esteetön kulku elokuvasaliin tapahtuu sisäänkäyntiä vastapäätä olevaa luiskaa pitkin. Luiska ei vastaa kaltevuudeltaan esteettömyyssuosituksia vaan on suositusta jyrkempi. Luiskan päässä olevan oven avaamiseksi saa pyydettäessä apua henkilökunnalta. Elokuvasalissa on 6 pyörätuolipaikkaa, esteettömän sisäänkäynnin vastakkaisella puolella rivien 1–6 päässä. Elokuvasalissa on induktiosilmukka, mutta ei kuuluvuuskarttaa.
Savoy teatterin narikka löytyy aulan vasemmalta puolelta.

Kuva Savoy teatterin elokuvasaliin johtavasta luiskasta

Kuva Savoy teatterin elokuvasaliin johtavasta luiskasta

Esteetön wc

Savoy teatterin esteetön wc-tila sijaitsee sisäänkäynnin vasemmalla puolella narikkaa vastapäätä. Wc-tilan ovessa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää, mutta ovi on kevyt käyttää.
Wc-tilassa on wc-istuimen molemmilla puolilla 80 cm tilaa siirtymiseen. Istuimen takana ei ole tilaa avustamiselle.

Kino Regina

Sisäänkäynti

Kino Regina sijaitsee Helsingin keskustakirjasto Oodin tiloissa. Sisäänkäynnit teatteriin ovat siis Oodin sisäänkäyntejä, jotka ovat kaikki esteettömiä, kynnyksettömiä ja varustettu sähköisesti avautuvilla ovilla sekä äänimajakoin. Oodin sisäänkäynnit sijaitsevat Kansalaistorilla, Eero Erkon kadulla sekä Töölönlahdenkadulla. Kirjaston ollessa suljettuna Kino Reginan sisäänkäyntinä toimii Töölönlahdenkadun puolen ovi.

Sisätilat ja kulkeminen

Kino Regina sijaitsee Oodin ensimmäisessä kerroksessa. Kulku saliin tapahtuu leveitä käytäviä pitkin. Kansalaistorilta sisälle tullessa käännytään vasemmalle ja kuljetaan kahvilan ohi, kunnes vasemmalla eteen tulevat Kino Reginan lipunmyyntitiski sekä sisäänkäynti. Esteetön reitti Reginalle on opastettu myös kohoraitaopasteella lattiassa.
Lipunmyyntitiski sijaitsee 90 cm korkeudessa. Salissa on kaksi pyörätuolipaikkaa. Ne sijaitsevat eturivissä, yksi paikka kummassakin päässä eturiviä. Lisäksi eturivin edustalla on reilusti vapaata tilaa, johon voidaan ottaa myös pyörätuolia käyttäviä asiakkaita.
Salissa on induktiosilmukka. Lipuntarkastusväliköstä löytyy induktiosilmukan kuuluvuuskartta, josta selviää, että eturivi ja takarivi ovat induktiosilmukan kuuluvuusalueen ulkopuolella.

Esteetön wc

Oodin esteettömät wc-tilat sijaitsevat K-kerroksessa. Kulku sinne tapahtuu kahvion ja Kino Reginan välissä sijaitsevalla hissillä. Hissin painikkeiden alle on sijoitettu roskakoreja.
K-kerroksessa on kolme esteetöntä wc-tilaa. Kunkin esteettömän wc-tilan ovissa on vaakavetimet. Tiloissa on myös reilusti tilaa liikkua. Wc-istuimen vieressä olevat tukikahvat ovat kiinnitetty seinään.
Kino Reginalta löytyy myös oma esteetön wc. Se sijaitsee lipunmyyntitiskin viereisessä syvennyksessä. Ovesta puuttuu opaste esteettömästä wc-tilasta. Ovi on lukittu ja ainoastaan henkilökunnan jäsen saa avattua sen asiakkaille.
Wc-istuimen tukikahvat ovat kiinnitetty seinään. Tilassa on ylimääräistä kalustusta, joka tekee tilasta ahtaamman. Lisäksi wc-istuimen vasemmalla puolella on alle 80 cm vapaata tilaa.

Cinema Orion

Sisäänkäynti

Cinema Orionin pääsisäänkäynnillä on rappuset ja esteettömämpi sisäänkäynti on D-rapun kautta, joka on kadulta katsottuna pääsisäänkäynnin oikealla puolella. D-rapun ovi on lukossa ja henkilökunta avaa sen pyynnöstä. Sisäänkäynnillä on kynnys, jonka korkeus oven vasemmassa reunassa on n. 7 cm ja oikeassa reunassa n. 5 cm. Sisäänkäynnin ovessa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää ja ovi on raskas käyttää.

Käynti parvelle tapahtuu kahta pyörätuoliramppia pitkin. Alemman rampin pituus on 180 cm ja nousukulma on jyrkkä (n. 32 astetta), eli suosittelemme saapumaan avustajan kanssa. Ylemmän rampin pituus on 150 cm ja nousukulma 21 astetta. Ramppien levys on 70 cm. Rampit eivät sovellu sähköpyörätuoleille.

Cinema Orion toivoo etukäteen ilmoitusta lipunmyyntiin info@cinemaorion.fi tai 050 475 7572 (numero toimii vain teatterin aukioloaikana) saapumisesta apuvälineellä, jotta he voivat varata riittävästi henkilöstöä paikalle sujuvan palvelun takaamiseksi.

Kuva Cinema Orionin D-rapun sisäänkäynnistä

Kuva Cinema Orionin D-rapun sisäänkäynnistä

Sisätilat ja kulkeminen

D-rapun sisäänkäynnistä saavutaan rappukäytävään, jonka päädystä on kulku elokuvasaliin. Esteetön kulku elokuvasaliin tapahtuu siirrettävän luiskan avulla. 

Pyörätuolipaikat sijaitsevat suoraan edessä saavuttaessa elokuvasaliin. Kulku pyörätuolipaikoille tapahtuu siirrettävän luiskan avulla. Luiska ei vastaa kaltevuudeltaan esteettömyyssuosituksia vaan on suositusta jyrkempi.

Käynti parvelle tapahtuu kahta pyörätuoliramppia pitkin. Alemman rampin pituus on 180 cm ja nousukulma on jyrkkä (n. 32 astetta), eli suosittelemme saapumaan avustajan kanssa. Ylemmän rampin pituus on 150 cm ja nousukulma 21 astetta. Ramppien levys on 70 cm. Rampit eivät sovellu sähköpyörätuoleille.

Pyörätuolipaikkoja on kaksi ja ne sijaitsevat elokuvasalain takaosassa. Elokuvasalissa ei ole induktiosilmukkaa.
Cinema Orionin oheispalvelut sijaitsevat pääaulassa, johon ei ole esteetöntä kulkua. Palvelupisteellä ei ole induktiosilmukkaa.

Esteetön wc

Cinema Orionissa ei ole esteetöntä wc-tilaa.

Finnkino Itis 2

Itäkatu 1-7, 00930 Helsinki

Esteettömyys: 1 pyörätuolipaikka.

Salit ovat esteettömiä. Ks. lisää teatterin omilta nettisivuilta

Finnkino Itis 7

Itäkatu 1-7, 00930 Helsinki

Esteettömyys: 1 pyörätuolipaikka.

Salit ovat esteettömiä. Ks. lisää teatterin omilta nettisivuilta

Finnkino Itis 8

Itäkatu 1-7, 00930 Helsinki

Esteettömyys: 1 pyörätuolipaikka.

Salit ovat esteettömiä. Ks. lisää teatterin omilta nettisivuilta

Kino Engel

Sisäänkäynti

Kino Engelin sisäänkäynti sijaitsee Sofiankatu 4:n kohdalla. Sofiankatu on mukulakiveä, mutta jalkakäytävä on asfalttia. Sisäänkäynti tapahtuu samoista ovista Sofia Helsingin kanssa.
Kadulta katsottuna oikeanpuoleinen ulko-ovi on sähköisesti avautuva. Ovenavauspainike sijaitsee sopivalla korkeudella rakennuksen kulmassa oven vieressä oikealla. Sisäänkäynti on kynnyksetön ja tasainen.
Saattoliikenne voi ajaa kadun varrelle aivan sisäänkäynnin eteen.

Kuva Kino Engelin sisäänkäynnistä ja ovenavauspainikkeesta

Kuva Kino Engelin sisäänkäynnistä ja ovenavauspainikkeesta

Sisätilat ja kulkeminen

Sisäänkäynnistä suunnataan sisääntuloaulan oikeassa reunassa sijaitsevalle hissille. Kulku Kino Engelin lipunmyynti- ja oheispalvelukioskille tapahtuu hissillä. Lipunmyynti sijaitsee kerroksessa -1. Hissin käyttöä varten tarvitaan henkilökunnan jäsen, jonka saa paikalle varmimmin etukäteen yhteyttä ottamalla. Yhteyden saa sekä sähköpostitse että puhelimitse. Kino Engelin nettisivuilta löytyvät yhteystiedot ”Meistä” -alasivun alta.
Lipunmyynnin tiski on 110 cm korkea. Oheispalvelut ovat esteettömästi saavutettavissa. Esteetön wc sijaitsee myös samassa -1-kerroksessa.

Kuva Kino Engelin hissistä

Kuva Kino Engelin hissistä

Kino Engelissä on kaksi elokuvasalia. Kumpaankin esteetön kulkeminen tapahtuu eri reittiä pitkin. Elokuvasali 2:een kuljetaan esteettömästi samalla hissillä, kuin lipunmyyntiin. Sali 2 sijaitsee kerroksessa -2. Hissillä kulkemiseen tarvitaan henkilökunnan jäsen avuksi. Salissa on 1 pyörätuolipaikka. Se sijaitsee eturivin vasemmassa reunassa.

Kuva Kino Engelin salin pyörätuolipaikasta

Kuva Kino Engelin salin pyörätuolipaikasta

Esteetön kulku Elokuvasali 1:een tapahtuu ulkokautta Sofiankatu 4:n kohdalta. Kiertoreittiä varten tarvitaan aina henkilökunnan jäsen mukaan avaamaan ovia sekä käyttämään hissiä. Porttikongista mennään sisään, ja pienen mäen päällä mennään oikealla sijaitsevasta ovesta sisään. Ovesta kuljetaan esteettömästi myös ravintola Via Tribunaliin. Ravintolan esteettömän wc:n vieressä sijaitsee hissi, jolla kuljetaan kerrokseen -1. Kerroksessa -1 heti hissin ovelta on lyhyt loiva mäki tasaiselle lattiapinnalle. Vasemmalla olevasta ovesta kuljetaan sisälle Sali 1:een. Salissa on 1 pyörätuolipaikka. Se sijaitsee eturivin oikeassa reunassa.
Molemmissa elokuvasaleissa on induktiosilmukka.

Kino Engelillä on myös kesäkino, joka sijaitsee Cafe Engelin sisäpihalla. Pihalle on esteetön pääsy kadulta ja istuimet ovat siirrettäviä, joten esteettömiä paikkoja saadaan varmasti järjestettyä tarpeen mukaisesti. Sisäpihan pintamateriaali on hieman epätasainen ja se on mukulakiveä.

Kuva Cafe Engelin sisäpihasta

Kuva Cafe Engelin sisäpihasta

Esteetön wc

Kino Engelin esteetön wc sijaitsee kerroksessa -1, jonne kulku tapahtuu aulassa olevalla hissillä. Wc-tila on opastettu pyörätuolisymbolilla ovessa. Wc:n sijainti on lähellä hissiä.
Wc-tilassa on esteetön pääsy käsienpesualtaalle sekä wc-istuimelle. Istuimen molemmilla puolilla on 80 cm tilaa siirtymiseen ja takana on tilaa avustamiselle. Wc-istuimen tukikahvat ovat istuimeen kiinnitettyä mallia.
Ovessa on vaakavedin.

Saliin pääsee hissillä. Ilmoitathan pyörätuolista etukäteen, jotta henkilökunta tietää tulla avaamaan hissin: info@cinemamondo.fi tai puh. 0201 555 801.

Kinopalatsi

Sisäänkäynti

Kinopalatsin pääsisäänkäynti sijaitsee katutasossa osoitteessa Kaisaniemenkatu 2. Pääsisäänkäynnin ovi on manuaalisesti käytettävä ja raskas avata. Myös tuulikaapin ovi on manuaalinen ja painava. Sisäänkäynnillä on kynnyksiä, mutta oikeassa reunassa kynnys on alle 2 cm.

Toinen sisäänkäynti sijaitsee Helsingin yliopiston metroaseman Mikonkadun puoleiselle uloskäynnille vievällä käytävällä (Metrotaso). Kinopalatsiin vievien portaiden kummallakin puolella on hissit. Kinopalatsin myymälään kuljettaessa käytetään portaiden vasemmalla puolella sijaitsevaa henkilöhissiä (myymälä sijaitsee kerroksessa K1). Katutasoon (Sali 2 ja Oscar’s bar) kuljetaan portaiden oikealla puolella sijaitsevalla kevythissillä.
Molemmat sisäänkäynnit ovat esteettömiä, mutta suosittelemme Mikonkadun sisäänkäyntiä etenkin saattoliikenteellä paikalle saapuville.

Kuva Kinopalatsin pääsisäänkäynnistä

Kuva Kinopalatsin pääsisäänkäynnistä

Sisätilat ja kulkeminen

Kinopalatsin sisätilat ovat esteettömät, eikä sisällä ole kynnyksiä. Kerrosten välillä kuljettaessa käytetään useampaa hissiä. Jos Kinopalatsiin saapuu pääsisäänkäynniltä (katutaso), tulee eteen välittömästi tasonostin, jolla laskeudutaan varsinaiseen katutason kerrokseen.

Kinopalatsin myymälä sijaitsee kerroksessa K1. Kerrokseen pääsee joko suoraan hissillä Mikonkadun puoleiselta sisäänkäynniltä, tai kulkemalla pääsisäänkäynniltä 3. kerroksen läpi, kevythissillä metrotasolle (kerros 2) ja siirtymällä metrotasolta henkilöhissillä myymälän kerrokseen. Samalla hissillä siirrytään myös kerroksiin K2 ja K3.
Myymälän tiski on metrin korkea ja maksupäätteen käyttökorkeus on noin 115 cm. Myymälässä ei ole induktiosilmukkaa.

Kaikkiin elokuvasaleihin on esteetön kulku. Saliin 1 kuljetaan 110 cm leveää luiskaa pitkin. Saliin 2 tulee käyttää kiertoreittiä, joka kulkee pääsisäänkäynnin tasolta, pääsisäänkäynnin ovien vierestä. . Esteettömän kiertoreitin käyttämiseen tarvitsee saliin mennessä henkilökunnan jäsenen avaamaan ovia, mutta salista pääsee näytöksen jälkeen poistumaan itsenäisesti.
Kinopalatsin saleissa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva Kinopalatsin saliin 1 johtavasta luiskasta

Kuva Kinopalatsin saliin 1 johtavasta luiskasta

Kinopalatsin pyörätuolipaikkojen määrä ja sijainti saleittain

Sali Kerros Pyörätuolipaikkojen määrä ja sijainti
1 K1 2, rivi 4
2 Katutaso 2, rivi 1
3 Metrotaso 1, rivi 4
4 Metrotaso 1, rivi 4
5 K1 1, rivi 10
6 K2 1, rivi 6
7 K2 1, rivi 10
8 K2 1, rivi 10
9 K3 1, rivi 10
10 K3 1, rivi 10

 

Esteetön wc

Kinopalatsissa on kaksi esteetöntä wc-tilaa ja ne sijaitsevat metrotasolla salien 3 ja 4 vieressä 8, sekä Kinopalatsin myymälän vieressä K1-kerroksessa, heti hissien vieressä.

Molempien wc-tilojen ovi on lukossa ja niiden avaamiseen tarvitaan henkilökuntaa. Metrotasolle henkilökunnan voi pyytää joko 4 salin oven vieressä sijaitsevasta painikkeesta (korkeus 160 cm) tai soittamalla puhelinnumeroon, joka on nähtävissä wc:n oven vieressä.

Molemmissa wc-tiloissa wc-istuin on asetettu siten, että ainakin toisella puolella on riittävä (80 cm) tila siirtymiselle. Wc-istuimien takana on tilaa avustamiselle molemmissa wc-tiloissa.

Riviera Kallio

Sisäänkäynti

Rivieran pääsisäänkäynti on esteetön ja sijaitsee katutasossa osoitteessa Harjukatu 2. Pääovea pidetään avoinna aukioloaikojen puitteissa.

Kuva Rivieran sisäänkäynnistä

Kuva Rivieran sisäänkäynnistä

Sisätilat ja kulkeminen

Sisäänkäynniltä saavutaan ravintolatilaan, jonka läpi kuljetaan elokuvateatteriin.
Teatterisaliin voidaan järjestää 4 pyörätuolipaikkaa riville G. Salissa ei ole induktiosilmukkaa.

Rivieran oheispalvelut sijaitsevat ravintolatilassa ja elokuvasalissa. Elokuvasalin baaritiskin ääreen pääsee esteettömästi. Palvelupisteellä ei ole induktiosilmukkaa.
Riviera toivoo etukäteen ilmoitusta saapumisesta apuvälineellä ja mahdollisesta avustajalipun tarpeesta, jotta salin istumapaikkoja voidaan järjestää uudelleen ennen näytöstä.

Esteetön wc

Rivierassa on esteetön wc-tila, jonne on 5,5 cm kynnys.

Kuva Rivieran esteettömästä wc-tilasta

Kuva Rivieran esteettömästä wc-tilasta

Tennispalatsi

Sisäänkäynti

Tennispalatsin pääsisäänkäynti sijaitsee Salomonkadulla, joka on kävelykatu. Pääovien vasemman reunan ovi on merkitty pyörätuolisymbolilla esteetöntä kulkua varten. Ovi on manuaalisesti käytettävä ja hieman raskas avata. Sisäänkäynnillä ei ole kynnyksiä. Myös tuulikaapin ovi on manuaalinen.

Salomonkadulta risteävältä Jaakonkadulta on myös esteetön sisäänkäynti Tennispalatsiin. Ovet ovat raskaita käyttää. Jaakonkadun sisäänkäynti on kynnyksetön. Salomonkadun sisäänkäynnin yläpuolella on katos, jonka alla voi tarvittaessa odottaa saattoliikennettä.

Kuva Tennispalatsin pääsisäänkäynnistä

Kuva Tennispalatsin pääsisäänkäynnistä

Sisätilat ja kulkeminen

Salomonkadun pääsisäänkäynnistä saavutaan kerrokseen L. Kyseessä on välikerros, joka tällä hetkellä toimii lähinnä oleskeluaulana. Myymälä ja oheispalvelut sijaitsevat kerroksessa 1. Kulkeminen kerrokseen 1 tapahtuu joko portaita pitkin, hissillä tai ulkokautta Jaakonkadun sisäänkäynnistä. Kerroksessa 1 sijaitsevat myös salit 6-14. Kerroksessa 1 sijaitsee myös Sali 3, mutta esteetön kulku sinne tapahtuu kiertoreittiä pitkin. Kerroksessa 2 sijaitsee Sali 2. Kerroksessa 3 sijaitsevat salit ISENSE sekä 4-5.

Kulku toiseen ja kolmanteen kerrokseen tapahtuu hissillä. Näihin kerroksiin kulkiessa hissiä voi käyttää omatoimisesti eikä sen käyttöön ei tarvita henkilökuntaa. Sali 3:n esteetön kulku tapahtuu K- kerroksen kautta kiertoreittiä pitkin. Henkilökunnan jäsen tarvitaan käyttämään hissiä ja saattamaan kiertoreitille.
Saleihin 6-14 esteetön kulku tapahtuu 1. kerroksessa irtokarkkihyllyn takana kulkevaa loivaa luiskaa pitkin. Luiskan alussa on portti sekä painike, jolla saa kutsuttua henkilökuntaa paikalle avaamaan portin sekä viemään kävijän haluttuun saliin.

Kuva Tennispalatsin hissistä kerroksessa 1

Kuva Tennispalatsin hissistä kerroksessa 1

Kussakin Tennispalatsin elokuvasalissa on 2 pyörätuolipaikkaa, paitsi ISENSE-salissa pyörätuolipaikkoja on 4 kappaletta. Pyörätuolipaikat sijaitsevat eturivissä reunassa kaikissa saleissa, paitsi salissa 2. Sali 2:n pyörätuolipaikat sijaitsevat ylärivin oikeassa reunassa. Henkilökunta vie kävijän oikeille paikoille lipuntarkastuspisteeltä. Kahdelle pyörätuolipaikalle on varattu yhteensä leveyttä 120 cm. Tennispalatsin missään elokuvasalissa ei ole induktiosilmukkaa.

Myymälässä tapahtuu sekä elokuvalippujen että oheistuotteiden myynti. Myymälän tiski on 90 cm korkeudessa. Maksupäätteet saadaan laskettua alas 95 cm korkeuteen. Myymälässä on myös kolme itsepalvelukassaa. Vasemman reunan itsepalvelukassan pöydän alla on syvennys ja vapaata polvitilaa, joka helpottaa esteetöntä asioimista. Itsepalvelukassan käyttö tapahtuu 150 cm korkeudelta. Maksupäätettä ei saa laskettua alas vaan sen käyttö tapahtuu 125 cm korkeudelta.

Esteetön wc

Tennispalatsin ainoa esteetön wc sijaitsee kerroksessa 2. Ovi on lukossa ja sen avaamisen tarvitaan henkilökuntaa. Esteetön wc on opastettu oven avautumispuolella olevalla pyörätuolisymbolilla. Symbolin alapuolella on painike, jolla henkilökuntaa saadaan kutsuttua paikalle. Painike sijaitsee 110 cm korkeudella. Painikkeen yläpuolella on myös opastettu painikkeen käyttö sekä vaihtoehtoisesti puhelinnumero henkilökunnan paikalle kutsumista varten.
Wc-tilan ovi on raskas avata. Wc-istuimen vieressä olevat tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on tarpeeksi tilaa toimia esteettömästi, mutta istuimen vasemmalle puolelle voi olla haastavaa päästä lavuaarin läheisen etäisyyden vuoksi. Lavuaari on suurikokoinen, mutta hana on lyhyt ja sille on haastavaa ylettää apuvälineestä käsin.

Tripla Bio Rex

Sisäänkäynti

Bio Rex Tripla sijaitsee kauppakeskus Triplan 5. kerroksessa osoitteessa Fredikanterassi 1, Helsinki. Esteetön kulku Bio Rex Triplaan tapahtuu 4. kerroksesta (Little Manhattan), vaateliike Kekäleen takana sijaitsevista hisseistä.

Sisätilat ja kulkeminen

Hissistä saavutaan Bio Rex Triplan hissiaulaan. Bio Rex Triplan elokuvasalit 4 ja 5 sijaitsevat hissiltä oikealle kuljettaessa ja käytävältä vasemmalle kuljettaessa.
Elokuvasaleissa 4 ja 5 on molemmissa 3 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat lattiatasossa elokuvasalin etuosassa.

Kuva Bio Rex Triplan elokuvasalien pyörätuolipaikoista

Kuva Bio Rex Triplan elokuvasalien pyörätuolipaikoista

Elokuvasaleissa ei ole induktiosilmukkaa.
Bio Rex Triplan oheispalvelut sijaitsevat hissiaulasta oikealle kuljettaessa käytävän oikealla puolella. Palvelupisteen tiski on 112 cm korkeudella. Palvelupisteen maksupääte on mahdollista laskea 100 cm korkeudelle.
Palvelupisteellä ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva Bio Rex Triplan palvelupisteestä

Kuva Bio Rex Triplan palvelupisteestä

Esteetön wc

Bio Rex Triplan esteetön wc-tila sijaitsee hissiaulasta oikealle kuljettaessa käytävällä oheispalvelujen jälkeen oikealla. Wc-tilan ovessa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää ja ovi on raskas käyttää.
Wc-tilassa on wc-istuimen molemmilla puolilla 80 cm tilaa siirtymiseen. Istuimen takana on tilaa avustamiselle. Wc-tilan ovessa on vaakavedin.

WHS Teatteri Union

Sisäänkäynti

Teatteri Unionin sijaitsee osoitteessa Siltavuorenranta 18. Pääsisäänkäynnillä on iso kynnys, joka on ylitettävissä irtoluiskan avulla. Henkilökunta asettaa luiskan tarvittaessa paikoilleen. Sisältä ulos mentäessä ovella on 4,5 cm kynnys.

Kuva Teatteri Unionin sisäänkäynnistä ja irtoluiskasta

Kuva Teatteri Unionin sisäänkäynnistä ja irtoluiskasta

Sisätilat ja kulkeminen

Teatterisaliin, esteettömään wc-tilaan ja oheispalveluihin on sisäänkäynnin jälkeen kynnyksetön ja esteetön kulku.
Teatterisalissa on yksi pyörätuolipaikka, joka sijaitsee keskellä salin takariviä.
Salissa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva Teatteri Unionin salin sisäänkäynnistä

Kuva Teatteri Unionin salin sisäänkäynnistä

Teatteri Unionin oheispalvelut sijaitsevat pääaulassa. Palvelupisteellä ei ole induktiosilmukkaa.
Teatteri Union toivoo etukäteen ilmoitusta lipunmyyntiin liput@teatteriunion.fi saapumisesta apuvälineellä ja mahdollisesta avustajalipun tarpeesta.

Esteetön wc

Teatteri Unionissa on esteetön wc-tila.

Kuva Teatteri Unionin esteettömästä wc-tilasta

Kuva Teatteri Unionin esteettömästä wc-tilasta

Kino Tapiola

Sisäänkäynti

Kino Tapiolan esteetön sisäänkäynti on pääsisäänkäynnin yhteydessä ja sijaitsee osoitteessa Mäntyviita 2, Espoo.
Kino Tapiolan sisäänkäynti ei ole katutasossa, vaan esteetön kulku tapahtuu samassa rakennuksessa olevan Ravintola Kilimin terassin kautta.

Sisäänkäynnin edessä on katos, jonka alla voi odottaa saattoliikenteen saapumista.
Esteettömän sisäänkäynnin ovessa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää ja ovi on raskas käyttää.

Kuva Kino Tapiolan sisäänkäynnistä

Kuva Kino Tapiolan sisäänkäynnistä

Sisätilat ja kulkeminen

Esteettömästä sisäänkäynnistä saavutaan Kino Tapiolan aulan kahvilaan. Kino Tapiolan elokuvasali sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Elokuvasaliin esteetön kulku tapahtuu kulkemalla aulan kahvilan takaosassa olevan lasioven jälkeen oikealle. Elokuvasalin ovella on 2,5 cm kynnys.
Elokuvasalissa on 2 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat käytävällä tuolirivien molemmissa päissä. Pyörätuolipaikkojen kohdalla käytävän kaltevuus ei vastaa esteettömyyssuosituksia vaan on suositusta jyrkempi.

Elokuvasalissa on induktiosilmukka, mutta ei kuuluvuuskarttaa. Induktiosilmukan kuuluvuutta ei ole testattu.
Kino Tapiolan kahvilan palvelupisteen tiski on 93 cm korkea.

Palvelupisteellä ei ole induktiosilmukkaa.

Esteetön wc

Kino Tapiolan esteetön wc-tila sijaitsee aulan kahvilassa palvelupisteen jälkeen oikealla. Esteettömän wc- tilaa ei ole opastettu opasteella. Wc-tilan ovella on lyhyt kynnysluiska, joka ei vastaa kaltevuudeltaan esteettömyyssuosituksia vaan on suositusta jyrkempi. Wc-tilan ovessa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää, mutta ovi on kevyt käyttää.

Wc-tilassa on wc-istuimen vasemmalla puolella 80 cm tilaa siirtymiseen, mutta lattialla olevan kotelon takia wc-istuimen viereen voi olla hankala päästä. Istuimen takana ei ole tilaa avustamiselle.

Tanssin talo

R&A:n näytökset Tanssin talossa tapahtuvat Tanssin talon Pannuhallissa. Tarkista Tanssin talon esteettömyys- ja saavutettavuustiedot osoitteesta https://www.tanssintalo.fi/info

Esteettömyysyhteyshenkilöt

Lisätietoja tapahtuman esteettömyydestä antavat esteettömyysyhteyshenkilöt:

Inari Nikkanen
inari@hiff.fi 0405098818

Veera Kotila
veera@hiff.fi 0407423523