Pyrimme kaikessa toiminnassamme saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Esteettömiin saleihin on myynnissä erilliset pyörätuoliliput. Pyörätuolilipun voi ostaa verkkokaupasta tai lipunmyyntipisteistä. Mahdollinen henkilökohtainen avustaja pääsee festivaalinäytöksiin maksutta. Avustajalipun löydät lippukaupastamme. Huom. jo loppuunmyytyyn näytökseen ei ole mahdollista lunastaa avustajalippua.

Sisältövaroitukset

Käytämme elokuvissamme sisältövaroituksia. Niiden tarkoitus on antaa katsojalle ennakkovaroitus mahdollisesti järkyttävästä sisällöstä tai kuvastosta. Sisältövaroituksissa mainitsemme myös mahdollisista strobovaloista.

Salikohtaiset esteettömyystiedot

Esteettömyystiedot on koottu yhteistyössä Riesan kanssa. Katso täältä esteettömyystietojen kuvaliitteet.

Bio Rex

Sisäänkäynti

Bio Rex:n esteetön sisäänkäynti ei tapahdu pääsisäänkäynniltä, vaan rakennuksen toiselta puolelta Lasipalatsin aukiolta. Esteetön sisäänkäynti on katutasossa ja sijaitsee osoitteessa Lasipalatsin aukio, Helsinki. Esteettömän sisäänkäynnin ovessa lukee Amos Rex. Esteetön sisäänkäynti on avoinna museon aukioloaikoina. Muina aikoina sisäänkäynnin yhteydessä on opaste, josta löytyy henkilökunnan puhelinnumero, jos tarvitsee esteetöntä kulkua. Esteettömän sisäänkäynnin ovissa on sähköinen ovenavausjärjestelmä. Ovenavauspainike sijaitsee oven vasemmalla puolella seinässä. Ovenavauspainikkeen kohdalla on tasoero, mikä voi hankaloittaa ovenavauspainikkeen käyttöä. Esteettömän sisäänkäynnin edessä on katos, jossa voi odottaa saattoliikenteen saapumista.

Sisätilat ja kulkeminen

Esteettömästä sisäänkäynnistä saavutaan Amos Rexin museokaupan aulaan ensimmäiseen kerrokseen. Bio Rexin lämpiö ja elokuvasali sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne esteetön kulku tapahtuu Amos Rexin museokaupan hisseillä tai Ravintola Lasipalatsin hissin kautta ravintolan aukioloaikoina. Museon hissit löytyvät aulakäytävän päästä oikealle kuljettaessa. Bio Rex:n lämpiöön saavutaan avoimesta ovesta, jonka kynnys on 2,5 cm korkea. Elokuvasalin sisäänkäynnit löytyvät lämpiön molemmista päistä. Elokuvasalissa on 4 pyörätuolipaikkaa. Pyörätuolipaikat sijaitsevat molempien sisäänkäyntien jälkeisellä tasanteella rappusten alussa. Molemmilla tasanteilla sijaitsee 2 pyörätuolipaikkaa. Elokuvasalissa ei ole induktiosilmukkaa.

Esteetön wc

Bio Rexin kävijät voivat käyttää Amos Rex museon esteettömiä wc-tiloja museon aukioloaikoina. Museon esteettömiin wc-tiloihin kuljetaan hissillä. Esteettömät wc-tilat sijaitsevat museon näyttelytilan aulassa kerroksessa -1. Näyttelytilan aulaan saavuttaessa esteettömät wc-tilat löytyvät narikan jälkeen oikealla olevien wc-tilojen päästä. Esteettömien wc-tilojen ovissa ei ole sähköistä ovenavausjärjestelmää, mutta ovet ovat kevyitä käyttää. Esteettömissä wc-tiloissa on wc-istuimen molemmilla puolilla 80 cm tilaa siirtymiseen. Istuimen takana on
tilaa avustamiselle. Wc-tilojen ovissa ovat vaakavetimet. Muina aikoina esteetön wc-tila löytyy ravintola Lasipalatsista samasta kerroksesta kuin lämpiö ja elokuvasali. Esteettömään wc-tilaan kulku tapahtuu hissikäytävän kautta ravintolatilaan vievää luiskaa pitkin. Esteetön wc-tila löytyy porrastasanteen oikealta puolelta. Wc-tilan ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia, mutta ovi on kevyt käyttää. Wc-tilassa on wc-istuimen oikealla puolella 80 cm tilaa siirtymiseen. Istuimen takana ei ole tilaa avustamiselle.

Maxim

Sisäänkäynti

Kino Maximin sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Kluuvikatu 1. Kluuvikatu on kävelykatu.
Sisäänkäynnin ovet ovat manuaalisia, ja hieman raskaita avata. Ovella on kynnys (noin 3 cm). Myös tuulikaapin ovet ovat manuaalisia ja hieman raskaita avata.

Sisätilat ja kulkeminen

Lippujen ostaminen tapahtuu aulan tiskeiltä, joiden käyttökorkeus on 140 cm. Maksupäätteet antavat hieman liikkumavaraa.

Kino Maximissa on käytössä kaksi elokuvasalia. Kummassakin on kaksi pyörätuolipaikkaa. Sali 2 sijaitsee alakerrassa ja sali 1 yläkerrassa. Esteetön kulku molempiin saleihin tapahtuu porrashissin avulla. Yläkerrassa sijaitsevan sali 1:en pyörätuolipaikka sijaitsee permannolla, salin ensimmäisellä rivillä. 1 salin parvelle ei ole esteetöntä pääsyä.

Alakerran sali 2:en pyörätuolipaikka sijaitsee parvella. Parvelle kuljetaan ensimmäisen ja toisen kerroksen välitasanteelta, jolle pääsee porrashissin avulla. Salien ovilla ei ole merkittäviä kynnyksiä. Henkilökunta operoi porrashissiä koko sen käytön ajan.

Maximin myymälät sijaitsevat teatterin alimmassa sekä 2. kerroksessa. Myymälät eivät ole esteettömiä, vaan sinne on portaat. Henkilökunta avustaa tarvittaessa ja ostotapahtumat on mahdollista suorittaa ensimmäisen kerroksen lipunmyynnin yhteydessä. Maximin saleissa ei ole induktiosilmukkaa.

Esteetön wc

Maximin esteetön wc-tila sijaitsee portaikon välitasanteella, sali 2:en sisäänkäynnin vieressä. Välitasanteelle kuljetaan porrashissillä.

Esteettömyysyhteyshenkilöt

Lisätietoja tapahtuman esteettömyydestä antavat esteettömyysyhteyshenkilöt:

Inari Nikkanen
inari@hiff.fi 0405098818

Veera Kotila
veera@hiff.fi 0407423523