Young Ahmed

Parhaan ohjauksen palkinnolla Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Dardennen veljesten uutuus on kylmäävä kuvaus nuoren muslimipojan radikalisoitumisesta.

Lue Young Ahmed »

Yellow Rose

Texasin takamailla elävän Rosen, paperittoman filippiiniläisnuoren, kasvutarina on voimaannuttava ja katkeransuloinen kuin kantribiisi.

Lue Yellow Rose »

Within Our Gates

Varhaisin säilynyt afroamerikkalaisen ohjaama elokuva kertoo hämmästyttävällä rohkeudella tarinan mustien amerikkalaisten elämästä sata vuotta sitten.

Lue Within Our Gates »

Wildland

17-vuotias Ida ajautuu suurten moraalisten valintojen äärelle painostavassa rikostrillerissä, jossa veri on vettä sakeampaa – ja läpeensä myrkyllistä.

Lue Wildland »

Wendy

Vanno ettet koskaan kasva aikuiseksi! Benh Zeitlinin (Beasts of the Southern Wild, R&A 2012) Wendy rakentaa Mikä-mikä-maan uudestaan. Eskapistinen klassikkotarina nähdään ensi kertaa Wendyn silmin.

Lue Wendy »

Waves

Jenkki-indien kärkinimen Trey Edward Shultsin tunteikas henkilödraama mustasta amerikkalaisperheestä kaoottisten elämänkäänteiden keskellä. Huumaavalla soundtrackilla kuullaan mm. Kendrick Lamaria ja Frank Oceania.

Lue Waves »

Vitalina Varela

Pedro Costan hätkähdyttävästi valon ja varjon kontrasteja hyödyntävä elokuva on kuin hämärässä viipyilevä runo surusta, maahanmuutosta ja katkeruudesta.

Lue Vitalina Varela »

Viimeiset

Tragikoominen virolais-suomalainen tundra-western tarjoaa riutuvaa rakkautta ja armotonta menoa Lapissa.

Lue Viimeiset »