The Sleepwalkers

Argentiinan Oscar-ehdokas on vahva, Olivier Assayasin Kesähetkiä_ _muistuttava perhedraama. Erityisesti suojelevan äidin ja unissakävelevän tyttären suhde saa uusia ulottuvuuksia kesäisessä maalaisidyllissä.

Lue The Sleepwalkers »

The Pink Cloud

Jo vuonna 2017 käsikirjoitetussa, katarttisessa brasilialaiselokuvassa pandemian kaltaisen hätätilan aiheuttava myrkkypilvi laskeutuu Brasiliaan. Katastrofi muuttaa Giovannan ja Yagon yhden illan jutun vuosien mittaiseksi parisuhteeksi.

Lue The Pink Cloud »

Song Without a Name

Melinda Leónin unenomainen elokuva kertoo köyhyydestä ja toiseudesta 1980-luvun Perussa. Elokuvan hiljaisessa empatiassa ja oivaltavassa kuvauksessa on paljon Alfonso Cuarónin Roman henkeä.

Lue Song Without a Name »

Slalom

Ranskalaisohjaajan esikoiselokuva on hienovaraisen hyytävä kuvaus teini-ikäisen Lyzin pyrkimyksistä eteenpäin urheilu-urallaan – ja ajautumisesta syvemmälle karismaattisen valmentajansa verkkoon.

Lue Slalom »

Shirley

Josephine Deckerin Sundancessa palkittu uutuus vie kauhukirjailija Shirley Jacksonin (Elisabeth Moss) arvoitukselliseen maailmaan.

Lue Shirley »

Riemukupla: Yhdessä

Nina ja Madeleine ovat rakastaneet salassa jo vuosikymmeniä. Ulkopuolisten silmissä, mukaan lukien Madeleinen aikuiset lapset, he ovat vain naapureita samassa kerroksessa. He ovat tottuneet liikkumaan asuntojen välillä ja jakamaan arjen pienet hetket keskenään. Kunnes tulee se päivä, jolloin heidän suhteensa saa yllättävän käänteen… Lue Riemukupla: Yhdessä »

Riemukupla: Wonder Woman 1984

Tämä elokuva ei esittelyjä kaipaa! Hartaasti odotettu eeppinen supersankariseikkailu vie Gal Gadotin esittämän Wonder Womanin kaikissa sateenkaaren väreissä kimaltavalle 80-luvulle. Patty Jenkinsin ohjaama Wonder Woman 1984 tuo valkokankaille seikkailun, jossa maailman kohtalo on jälleen vaakalaudalla ja vain Wonder Woman voi pelastaa sen… Lue Riemukupla: Wonder Woman 1984 »

Riemukupla: Minari

Minari on lempeä kuvaus perheyhteydestä ja paremman elämän unelmasta. Se on yhtä aikaa sekä kulttuurisesti spesifi että täysin universaali tarina. Kuusi Oscar-ehdokkuutta kahminut draama kertoo nuoresta korealaisamerikkalaisesta perheestä, jonka Jacob-isä muuttaa Arkansasin maaseudulle maata viljelemään. Pian vuotavan katon alle muuttaa… Lue Riemukupla: Minari »