Finnish Film Affair etsii projektiasi!

Kehitteletkö parhaillaan pitkää elokuvaa jolla on kansainvälistä potentiaalia? Etsitkö myyntiagenttia tai osatuottajia? Haluatko päästä pitchaamaan projektiasi kansainvälisten vieraiden eteen?

Etsimme nyt dokumenttiprojekteja sekä kehittelyvaiheessa olevia fiktiohankkeita Finnish Film Affairin showcase-päivään. Hakuaika päättyi keskiviikkona 26.5.2021.

Finnish Film Affair juhlistaa 10. vuottaan keskiviikosta perjantaihin 22.-24.9.2021. Tapahtuma jatkaa viime vuoden tapaan hybridimallisena, jolloin siihen voi osallistua sekä Helsingissä että verkon välityksellä. Odotamme Finnish Film Affairiin yhteensä noin 400:a osallistujaa, joista noin 150 on vieraita kansainvälisistä firmoista: viime vuonna tapahtumaan osallistuivat esimerkiksi Netflix, Hot Docs, Berlinale, Wild Bunch ja Dogwoof.  Emme malta odottaa että voimme jälleen syyskuussa toivottaa tervetulleeksi myös enemmän kv-vieraita paikan päälle Helsinkiin!

Valitut hankkeet pääsevät pitchaamaan paikan päällä Finnish Film Affairissa torstaina 23.9., saavat akkreditaation tapahtumaan, pitchauskoulutusta ja kuratoituja tapaamisia. Projektin ilmoittaminen mukaan FFA:n projektihakuun on ilmaista.

For the English-language version of this page, please click here.

Hakuohjeet

Ennen hakemuksen täyttämistä, varmistathan että seuraavat liitteet ovat valmiina:

  1. Pääpiirteinen, alustava rahoitussuunnitelma, jossa kerrot lyhyesti mitä rahoitusta on jo kerätty ja mitä olet suunnitellut hakevasi.
  2. Englanninkielinen, vapaamuotoinen pitchausvideo (noin 4 minuuttia). Projektin kuvailun lisäksi vastaathan videossa ainakin seuraaviin kysymyksiin: missä vaiheessa projekti on tällä hetkellä, ja miten se hyötyisi kv-yleisölle pitchaamisesta Finnish Film Affairissa. Videon voi houstata esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa ja sen on oltava saatavilla kesäkuun 2021 loppuun asti. Huomioithan että koska pitchauspäivän kieli on englanti, emme voi hyväksyä suomenkielisiä pitchausvideoita.

Tutustuthan ennen hakemuksen täyttämistä myös tarkempaan ohjeistukseen (päivitetty 7.5.2021), jossa kerromme yksityiskohtaisemmin tapahtumasta ja vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Hae mukaan Documentaries-sarjaan

Tästä linkistä voit hakea mukaan pitchattavien dokumenttiprojektien Documentaries-sarjaan. Dokumentit on pitchattu FFA:ssa vuodesta 2020 lähtien pitkinä pitcheinä (8 minuuttia) eli toisin kuin fiktioprojekteja, niitä ei enää eritellä kehittely- tai tuotantovaiheen mukaan.

Hae mukaan Fiction in Development -sarjaan

Tästä linkistä voit hakea kehittelyvaiheessa olevien fiktioprojektien sarjaan. Sarjassa esiteltävät projektit pitchataan 4 minuutin mittaisina lyhyinä pitcheinä.

Onko fiktioprojektisi jo tuotannossa tai jälkituotannossa? Fiction in Progress -sarjaan ei ole avointa hakua, vaan tuotannossaan pidemmällä olevien fiktioelokuvien kutsuista päättää ammattilaisraati huhti-toukokuussa 2021. Olethan kuitenkin yhteydessä FFA:n ohjelmapäällikkö Maria Pirkkalaiseen  (maria@hiff.fi), mikäli Fiction in Progress -sarjasta on kysymyksiä tai haluat ehdottaa projektia mukaan.

Game Changers -kehittelyklinikka

Fiktioprojektit voivat lisäksi hakea samalla lomakkeella ilmaiseen Game Changers -kehittelyklinikkaan, joka järjestetään Helsingissä FFA:n avajaispäivänä yhteistyössä Women in Film & Television Finlandin ja Action!-projektin kanssa. Klinikkaan valitaan 2–3 FFA:n Fiction in Development -projektia, joiden toivotaan tuovan rohkeasti esille erilaisia ääniä ja moninaisia tarinoita. Tiimien osanottajista vähintään 50% tulee olla naiseksi identifioituvia. Projektivalinnan tekevät WIFT Finland ja Finnish Film Affair kesäkuussa 2021.