Finnish Film Affair etsii projektiasi!

Kehitteletkö parhaillaan elokuvaprojektia, jolla on kansainvälistä potentiaalia? Etsitkö kansainvälistä myyntiagenttia tai festivaalilanseerausta? Kehitteillä ja tuotannossa olevat fiktio- ja dokumenttihankkeet voivat nyt hakea mukaan Finnish Film Affairin showcase-päivään maanantaihin 29.5. asti. 

Tänä vuonna mukaan voi hakea myös projekteilla, jossa Suomi on vähemmistötuotantomaa. Etusija annetaan valintavaiheessa vähemmistötuotannoille, joissa toinen Pohjoismaa on päätuotantomaa. Lisäksi tapahtumassa nähdään pohjoismaisten projektien Nordic Selection -sarja, joka jatkaa edellisvuosien tapaan kutsupohjaisena.

Valitut hankkeet pääsevät pitchaamaan paikan päällä Finnish Film Affairissa torstaina 21.9., saavat akkreditaation tapahtumaan, pitchauskoulutusta ja kuratoituja tapaamisia. Hakeminen projektilla mukaan Finnish Film Affairiin on ilmaista. Lisäksi tapahtumassa jaetaan kolme 3000 euron arvoista palkintoa; fiktiosarjan sponsoroi SES, pohjoismaisen sarjan Konstsamfundet ja dokumenttisarjan palkinnon AVEK.

Ennen hakemuksen täyttämistä, varmistathan että seuraavat liitteet ovat valmiina:

  1. Englanninkielinen, pääpiirteinen rahoitussuunnitelma, jossa kerrot lyhyesti mitä rahoitusta on jo kerätty ja mitä olet suunnitellut hakevasi.
  2. Englanninkielinen, vapaamuotoinen pitchausvideo (noin 4 minuuttia). Projektin kuvailun lisäksi vastaathan videossa ainakin seuraaviin kysymyksiin: missä vaiheessa projekti on tällä hetkellä, ja miten se hyötyisi kv-yleisölle pitchaamisesta Finnish Film Affairissa. Videon voi houstata esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa ja sen on oltava saatavilla kesäkuun loppuun asti. Halutessaan video voi olla salasanan takana. Huomioithan että pitchauspäivän ja valintaraadin kieli on englanti, emmekä täten voi hyväksyä hakemuksia suomenkielisellä pitchausvideolla.
  3. Mikäli haet mukaan Fiction in Progress tai Documentaries -sarjaan, mukana on oltava myös materiaaliklippi (max 8 minuuttia). Poikkeus voidaan tehdä mikäli kuvaukset alkavat vasta hakuajan päätyttyä; olethan tästä tällöin yhteydessä etukäteen. 

Tutustuthan ennen hakemuksen täyttämistä myös tarkempaan ohjeistukseen, jossa kerromme yksityiskohtaisemmin tapahtumasta ja vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin. Katso ohjeet täältä: Projektihaku-ohjeistus (päivitetty 27.03.2023)

Hae mukaan fiktioprojektilla:

Tästä linkistä voit hakea kehittelyvaiheessa olevien fiktioprojektien Fiction in Development -sarjaan (4 min pitchaukset) tai tuotannossa/jälkituotannossa olevien projektien Fiction in Progress -sarjaan (8 min).

Hae mukaan dokumenttiprojektilla:

Tästä linkistä voit hakea mukaan pitchattavien dokumenttiprojektien Documentaries-sarjaan. Dokumentit on pitchattu FFA:ssa vuodesta 2020 lähtien pitkinä pitcheinä (8 minuuttia) eli toisin kuin fiktioprojekteja, niitä ei enää eritellä kehittely- tai tuotantovaiheen mukaan.