Tule mukaan tekemään Suomen suurinta, kauneinta ja parasta elokuvafestivaalia 16.–26.9.2021!

Joka vuosi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla työskentelee yli 200 innokasta vapaaehtoista, joita yhdistää rakkaus elokuvaan. Oletpa sitten hyvä kuljettaja, innokas asiakaspalvelija, taitava valokuvaaja tai muuten vain festivaalityöstä kiinnostunut, me tarvitsemme sinua!

Palkkioksi vapaaehtoistyöstä saat festivaalipassin, uudistuneen festaripaidan, festivaalikatalogin, R&A-postikortin, sekä pestistäsi ja vuorojen määrästä riippuen ruokalippuja ja / tai vapaalippuja.

Vapaaehtoishaku on nyt auki, hakemukseen pääset tästä linkistä.

Mietityttääkö talkoolaistyöskentely korona-aikana? Festivaalin tuotannossa seuraamme tarkkaan tilannetta ja noudatamme viranomaisten ja THL:n suosituksia. Vapaaehtoisten turvallisuudesta festivaalilla huolehditaan ja vapaaehtoiset ohjeistetaan epidemiaolosuhteissa työskentelyyn.

Lisätietoja eri työtehtävistä:

Jakelu Jakelutiimin tehtävä on ennen festivaalia jakaa julisteet ja ohjelmakartat ennalta sovittuihin kohteisiin. Tehtävä suoritetaan jalkaisin tai kuljetustiimin avustuksella. 

Kuskit – Kuljetustiimin tehtävä on kuljettaa tarvikkeita sekä materiaalia festivaalia ennen jakelutiimin ja festivaalin aikana tapahtumien tukena. Lisäksi kuljetustiimillä saattaa olla henkilökuljetuksia festivaalin aikana erityisesti kansainvälisten vieraiden kanssa.

FFA – R&A:n yhteydessä järjestettävä kansainvälinen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair pidetään tänä vuonna 22.-24.9. FFA on suomalaisen elokuvan vientifoorumi, johon osallistuu vuosittain noin 400 audiovisuaalisen alan ammattilaista ympäri maailmaa, joko paikan päällä Helsingissä tai verkossa. Tapahtumassa pitchataan tulevia kotimaisia elokuvia, ja ohjelmistossa on lisäksi paneelikeskusteluja ja verkostoitumistapahtumia. Vapaaehtoiset toimivat elokuva-alan kansainvälisille ammattilaisille suunnatun tapahtuman eri tehtävissä. Lisätietoa vapaaehtoistyöskentelystä FFA:ssa saat sähköpostilla osoitteesta industry@hiff.fi.

Host – Kansainvälisille vieraille järjestetään tarvittaessa R&A Host. Heidän tehtävänään on toimia R&A-paikallisoppaana lentokentältä lentokentälle. Host-tehtävään valitaan aiemmin tehtävässä toimineita kokeneita vapaaehtoisia. Voit mainita kiinnostuksestasi tehtävään hakemuksessasi.

Info & Infovastaavat – Infopiste toimii ennen festivaalia ennakkoinfona ja vapaaehtoisten akkreditointipisteenä. Festivaalin aikana infopiste toimii Bio Rexin festivaalikeskuksessa. Infon tehtävänä on palvella ja avustaa akkreditoituneita vieraita, vapaaehtoisia ja festivaalivieraita sekä toimia akkreditoituneiden vieraiden lippujennoutopisteenä. 

Vahtimestarit & Teatterivastaavat – Elokuvateattereissa toimivat sekä teatterivastaavat että vahtimestarit. Festivaaliteattereita on yli 10, ja useimmissa on R&A-vapaaehtoisia asiakaspalvelutehtävissä. Asiakaspalvelun ja lippujen tarkastuksen lisäksi tänä vuonna teattereiden henkilökunnan tehtäviin kuuluu koronatilanteesta johtuen myös salien siivoustehtäviä.

Valo- ja videokuvaajat – R&A-festivaalilla on kymmeniä valokuvaajia tallentamassa hetkiä muistoiksi yleisökuvien, henkilökuvien ja videoiden välityksellä. 

Viestintä ja some – Viestinnän tehtävistä osa tehdään ennen festivaalia mm. vierasesittelyjen ja käännösten parissa. Festivaalin aikana sometiimi ja mediaseuranta aktivoituvat! Tuloksia voit seurata livenä somessa ja Bio Rexin festivaalikeskuksessa. 

Jokeritiimi – Tiimi on joustavasti vastuussa erilaisista tehtävistä ennen festivaalia ja sen aikana. Työtehtäviin voi sisältyä mm. infon rakennusta ja somistusta, koronaturvallisuudesta huolehtimista, runnerina toimimista ja toimistotyötä.