KOTIMAINEN LYHYTELOKUVAKILPAILU: CUT TO THE CHASE – R&A SHORTS 2021 (hakuaika vuoden 2021 kilpailuun on päättynyt)

Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman kotimaiseen kilpailuun voi hakea korkeintaan 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla (musiikkivideot eivät ole hakukelpoisia). Elokuvan tuotanto- tai osatuotantomaan tulee olla Suomi. Kilpasarjan elokuvat valitsee R&A Ministeriön jäsenistä koostuva esiraati ja voittajat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpailuun valitut elokuvat esitetään syksyn 2021 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmistossa.

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Kolmatta kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto annetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva viitoittaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatkapalkinto eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille (Clermont-Ferrand, Oberhausen, Annecy, Nordisk Panorama tai IDFA) vuonna 2022.

Paras opiskelijaelokuva palkitaan tänä vuonna toista kertaa. Palkinto on akkreditaatio vuoden 2022 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille sekä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaan. Opiskelijaelokuvat kilpailevat myös muista palkinnoista. Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Haku vuoden 2021 kilpailuun päättyi 31.5. Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmisto nähdään 22.–26.9.2021 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Yli 30 minuttiset lyhytelokuvat
Voit ehdottaa yli 30 minuuttista lyhytelokuvaa ohjelmistoon ottamalla yhteyttä festivaalin tuottajaan Hilla Okkoseen (hilla@hiff.fi).

Pitkät elokuvat
HIFF – Rakkautta & Anarkiaa on pääasiallisesti kutsufestivaali. Ohjelmistovalinnoista päättävät R&A-ministeriön ohjelmistovalitsijat taiteellisen johtajan Pekka Lanervan johdolla. Pitkille elokuville (yli 60 min) ei ole avointa hakua. Mikäli kuitenkin haluat ehdottaa elokuvaasi festivaalille, voit tehdä sen Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Valitettavasti emme takaa, että elokuvasi katsotaan tai viestiisi vastataan. Mikäli haluat esittää katsojatoiveen elokuvasta, voit tehdä sen niin ikään Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.