KOTIMAINEN LYHYTELOKUVAKILPAILU 2019 – CUT TO THE CHASE – R&A SHORTS (hakuaika 1.3.–31.5.2019)

Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman kotimaiseen kilpailuun voi hakea korkeintaan 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla (musiikkivideot eivät ole hakukelpoisia). Kilpasarjan elokuvat valitsee festivaalin esiraati ja voittajaelokuvat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpailuun valittavat elokuvat esitetään syksyn R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtumassa.

Paras elokuva palkitaan R&A LIFT -pääpalkinnolla, joka on arvoltaan 1500 euroa. Palkinnon sponsoroi median, taiteen ja kulttuurin yhdistävä LIFT-festivaali (lifthelsinki.fi). Ensimmäistä kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto jaetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva antaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatkapalkinto eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille. Kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat myös yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Ilmoita elokuvasi kilpailuun TÄÄLLÄ! Ennen hakulomakkeen täyttämistä ja lähettämistä luethan kilpailun SÄÄNNÖT huolellisesti!

Haku vuoden 2019 kilpailuun on nyt auki! Haku päättyy 31. toukokuuta 2019. Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuma järjestetään 25.–29.9.2019 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Yli 30 minuttiset lyhytelokuvat
Voit ehdottaa yli 30 minuttista lyhytelokuvaa ohjelmistoon ottamalla yhteyttä festivaalin tuottajaan Veera Kotilaan (veera@hiff.fi).

Pitkät elokuvat
HIFF – Rakkautta & Anarkiaa on pääasiallisesti kutsufestivaali. Ohjelmistovalinnoista päättävät R&A-ministeriön ohjelmistovalitsijat taiteellisen johtajan Pekka Lanervan johdolla. Pitkille elokuville (yli 60 min) ei ole avointa hakua. Mikäli kuitenkin haluat ehdottaa elokuvaasi festivaalille, voit tehdä sen Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Valitettavasti emme takaa, että elokuvasi katsotaan tai viestiisi vastataan. Mikäli haluat esittää katsojatoiveen elokuvasta, voit tehdä sen niin ikään Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.