KOTIMAINEN LYHYTELOKUVAKILPAILU: CUT TO THE CHASE – R&A SHORTS 2021 (hakuaika 1.3.–31.5.2021)

Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman kotimaiseen kilpailuun voi hakea korkeintaan 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla (musiikkivideot eivät ole hakukelpoisia). Elokuvan tuotanto- tai osatuotantomaan tulee olla Suomi. Kilpasarjan elokuvat valitsee R&A Ministeriön jäsenistä koostuva esiraati ja voittajat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpailuun valitut elokuvat esitetään syksyn 2021 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmistossa.

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Kolmatta kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto annetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva viitoittaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatkapalkinto eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille (Clermont-Ferrand, Oberhausen, Annecy, Nordisk Panorama tai IDFA) vuonna 2022.

Paras opiskelijaelokuva palkitaan tänä vuonna toista kertaa. Palkinto on akkreditaatio vuoden 2022 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille sekä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaan. Opiskelijaelokuvat kilpailevat myös muista palkinnoista. Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Ilmoita elokuvasi kilpailuun täältä! Luethan kilpailun säännöt tarkasti ennen elokuvasi lähettämistä.

Haku vuoden 2021 kilpailuun on auki 31.5. asti. Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmisto nähdään 22.–26.9.2021 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Yli 30 minuttiset lyhytelokuvat
Voit ehdottaa yli 30 minuuttista lyhytelokuvaa ohjelmistoon ottamalla yhteyttä festivaalin tuottajaan Hilla Okkoseen (hilla@hiff.fi).

Pitkät elokuvat
HIFF – Rakkautta & Anarkiaa on pääasiallisesti kutsufestivaali. Ohjelmistovalinnoista päättävät R&A-ministeriön ohjelmistovalitsijat taiteellisen johtajan Pekka Lanervan johdolla. Pitkille elokuville (yli 60 min) ei ole avointa hakua. Mikäli kuitenkin haluat ehdottaa elokuvaasi festivaalille, voit tehdä sen Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Valitettavasti emme takaa, että elokuvasi katsotaan tai viestiisi vastataan. Mikäli haluat esittää katsojatoiveen elokuvasta, voit tehdä sen niin ikään Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.