KOTIMAINEN LYHYTELOKUVAKILPAILU 2019 – CUT TO THE CHASE – R&A SHORTS (hakuaika 1.3.–31.5.2019)

Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman kotimaiseen kilpailuun voi hakea korkeintaan 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla (musiikkivideot eivät ole hakukelpoisia). Kilpasarjan elokuvat valitsee festivaalin esiraati ja voittajaelokuvat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpailuun valittavat elokuvat esitetään syksyn R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtumassa.

Paras elokuva palkitaan R&A LIFT -pääpalkinnolla, joka on arvoltaan 1500 euroa. Palkinnon sponsoroi median, taiteen ja kulttuurin yhdistävä LIFT-festivaali (lifthelsinki.fi). Ensimmäistä kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto jaetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva antaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatkapalkinto eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille. Kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat myös yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Haku vuoden 2019 kilpailuun on päättynyt. Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuma järjestetään 25.–29.9.2019 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Yli 30 minuttiset lyhytelokuvat
Voit ehdottaa yli 30 minuuttista lyhytelokuvaa ohjelmistoon ottamalla yhteyttä festivaalin tuottajaan Veera Kotilaan (veera@hiff.fi).

Pitkät elokuvat
HIFF – Rakkautta & Anarkiaa on pääasiallisesti kutsufestivaali. Ohjelmistovalinnoista päättävät R&A-ministeriön ohjelmistovalitsijat taiteellisen johtajan Pekka Lanervan johdolla. Pitkille elokuville (yli 60 min) ei ole avointa hakua. Mikäli kuitenkin haluat ehdottaa elokuvaasi festivaalille, voit tehdä sen Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Valitettavasti emme takaa, että elokuvasi katsotaan tai viestiisi vastataan. Mikäli haluat esittää katsojatoiveen elokuvasta, voit tehdä sen niin ikään Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.