Trans Stories 

Näytös asettaa keskiöön trans- ja muunsukupuoliset tekijät ja näyttelijät.

Undress Me

Transnainen Mikaela tapaa eräänä iltana miehen, joka seuraa häntä kotiin. Elokuva tarkastelee käsityksiämme sukupuolesta ja siitä, kuinka oma identiteettimme voi muodostua sen perusteella, miten muut näkevät meidät.

Alkup. nimi: Ta av mig
Ohjaus: Victor Lindgren
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2013
Kesto: 15 min
@janabringlove

Josef yrittää paeta pahan unen tuomaa tunnetta. Hän menee verkkoon, jossa hän tapaa @janabringlove -nimisen käyttäjän webcamissa. Mutta kohtaamisen seuraukset eivät ole mitä hän kuvitteli, sillä @janabringlove on kyllästynyt toisten miellyttämisen aiheuttamaan alemmuuden tunteeseen.

Ohjaus: Jana Bringlöv Ekspong
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2016
Kesto: 5 min
Our Skin

Yössä tapahtuu odottamaton käänne, kun sotaveteraani ja rodullistettu transnainen kohtaavat. Ohikiitävä hetki sukupuolen, seksuaalisuuden ja trauman rajamailla raottaa verhoa yksinäisyyden ja läheisyyden kaipuun edessä. Dokumentti rakentuu todellisen ääniraidan ympärille.

Ohjaus: João Queiroga
Maa: Portugali, Yhdysvallat
Vuosi: 2016
Kesto: 17 min
Framing Agnes

Vuonna 2017 trans-taiteilijat saivat pääsyn 1950-luvun arkistoon, jollaista ei ole koskaan ennen nähty historiassa. Uudelleen lavastuksen ja dokumenttielokuvan keinoin he elvyttävät menneisyyden määritelläkseen tulevaisuuden uudelleen.

Ohjaus: Chase Joynt, Kristen Schilt
Maa: Yhdysvallat
Vuosi: 2019
Kesto: 19 min
Apila

Kaksoissiskon kanssa tiiviisti vietetyn lapsuuden jälkeen Apila alkoi kyseenalaistaa sukupuoli-identiteettiään. Tästä alkoi pitkä prosessi oman itsensä hyväksymiseen, jota vaikeuttavat yhteiskunnan ja ympäristön asettamat raamit.

Ohjaus: Petra Koponen
Maa: Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 10 min
Fuckgirls

Visuaalinen dokumentin ja fiktion hybridi, joka seuraa kolmen nuoren naisen väkivallan ja sorron täyttämää arkea. He jakavat ilot, surut ja pelot. He saavat toisistaan voimaa. Poeettinen draama unen ja todellisuuden rajamailta.

Ohjaus: Saga Becker, Christofer Nilsson
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2017
Kesto: 15 min