Through the Lens of Film School FAMU 

Elokuva- ja televisiokoulu FAMU on keskeinen osa Prahan esittävän taiteen akatemiaa, joka perustettiin toisen maailmansodan jälkeen. FAMU on viidenneksi vanhin elokuvakoulu maailmassa. Tutkinnon suorittaneisiin kuuluu monia vaikuttavia elokuvantekijöitä ja käsikirjoittajia, joista monet tunnetaan kansainvälisesti Oscar- ja festivaalipalkinnoistaan. Kuuden lyhytelokuvan näytös esittelee koulun oppilastöitä vuosilta 2015-2019.

The Peacock

1800-luvun pittoreskiin Böömiin sijoittuva kieroutunut queer-romanssi Peacock kertoo yhden maan vaikutusvaltaisimman kirjailijan syntymästä. Jännitystä, naurua, väkivaltaa, toivoa, alastomuutta, seksiä ja onnellinen loppu – ainakin enimmäkseen onnellinen.

Alkup. nimi: Furiant
Ohjaus: Ondřej Hudeček
Maa: Tšekki
Vuosi: 2015
Kesto: 27 min
Daughter

Tyttö pitää hengissä muistoa lapsuudesta. Hän ei silloin tuntenut isänsä rakkautta tai empatiaa ja nyt hän ei kykene jakamaan tunteitaan isänsä kanssa. Tuskallinen muisto siitä kun hän toi kotiin kuolleen pikkulinnun eikä isä tukenut häntä ei jätä rauhaan.

Alkup. nimi: Dcera
Ohjaus: Daria Kashcheeva
Maa: Tšekki
Vuosi: 2019
Kesto: 15 min
Plus One

Vastanaineet Ida ja Jura odottavat lasta. Yllättäen Idalle selviää, että lapsi on erityinen. Hän on epävarma miten Jura reagoi uutiseen tai millaista elämä erityislapsen kanssa tulee olemaan.

Alkup. nimi: Plus jeden
Ohjaus: Myroslava Klochko
Maa: Tšekki
Vuosi: 2019
Kesto: 23 min
Happy End

Musta komedia kuolemasta ja onnellisista lopuista. Hulvaton, omituisten kohtaamisten sarja. Metsästäjiä, traktorikuski, diskopoika ja ruumis.

Ohjaus: Jan Saska
Maa: Tšekki
Vuosi: 2015
Kesto: 6 min
Atlantis, 2003

Vuonna 2003, neljä vuotta ennen Slovakian siirtymistä osaksi Schengen-aluetta, nuori ukrainalaispariskunta yrittää laittomasti Slovakian halki Saksaan. He unelmoivat pääsystä paikkaan, jossa kumpikaan heistä ei aikaisemmin ole käynyt. He ovat valmiita uhraamaan kaiken, jopa toisensa…

Alkup. nimi: Atlantida, 2003
Ohjaus: Michal Blaško
Maa: Slovakia, Tšekki
Vuosi: 2017
Kesto: 30 min
Bloody Fairy Tales

Maailmankuulut sadut nykyaikaistetaan mustalla huumorilla ja kyynisyydellä. Ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä, rakkautta, seksiä, huumeita ja onnettomia loppuja.

Alkup. nimi: Krvavé pohádky
Ohjaus: Tereza Kovandová
Maa: Tšekki
Vuosi: 2018
Kesto: 8 min