The Pink Cloud (2021)

Kun vaaleanpunainen myrkkypilvi laskeutuu maapallolle, Giovannan ja Yagon yhden illan jutusta tulee vuosia kestävä parisuhde.
 
Alkuplanssissa kerrotaan, että elokuva on käsikirjoitettu 2017 ja kuvattu 2019. Tämä on olennainen tieto. The Pink Cloud ei siis ole pandemian synnyttämä elokuva. Alun perin se oli dystopia parisuhteesta.
 
Lähinnä yhden asunnon sisällä kuvattu draama muistuttaa paikoitellen hyvinkin läheisesti eristysaikojamme. Pariskunnan arkeen kuuluvat etätyöt ja yhteydenpito läheisiin videopuheluiden välityksellä. Heidän pandemiansa vaatii kuitenkin vielä rajumpia pakkotoimia, mikä saattaa olla syynä siihen, että elokuvan vaikutus voi olla myös katarttinen. Pilvi on niin myrkyllinen etteivät he voi avata edes ikkunaa ja ruokahankinnat tehdään dronen välityksellä.
 
Epämääräiseen lähitulevaisuuteen sijoittuvassa dystopiassa keskitytään parisuhteen haasteisiin, mikä tuo siihen myös kepeämpiä sävyjä. Mies haluaa lisääntyä ja nainen ei. Tylsistyttyään tarpeeksi Giovanna antaa periksi ja tulee heti raskaaksi. Eristys venyy vuosiksi ja lapsi kasvaa. Hänelle pinkki pilvi ei ole uhka vaan itsestäänselvyys. Useimpien lasten tavoin poika toivoo pysyvyyttä ja rukoilee ettei pilvi menisi koskaan pois.
 
Kun parisuhde alkaa ontua, pelastus on iso talo, josta molemmille löytyy oma tila. Yago sopeutuu helpommin uuteen normaaliin, kun taas Giovanna pakenee yhä useammin keinotodellisuuteen. Virtuaalisilla kanootti- ja luontoretkillä on niin ihanaa, että hän alkaa vähitellen vieraantua reaalitodellisuudesta pinkin pilven varjossa.
 
Sari Selander

Liput

  • Alkup. nimi: A Nuvem Rosa
  • Kieli: englanti, portugali
  • Tekstitys: englanti
  • Levittäjä: MPM Premium
  • Kuvaus: Bruno Polidoro
  • Leikkaus: Vicente Moreno