The Drover’s Wife – The Legend of Molly Johnson (2021)

Ylikonstaapeli Nate Klintoff on saapunut Australian erämaahan ylläpitämään kolonialistista lakia ja järjestystä. Matkalla vaimonsa Louisen kanssa uuteen tukikohtaansa he joutuvat kuitenkin hankaluuksiin ja pyytämään apua syrjäiseltä majalta.

Majalla heitä odottaa kiväärinpiippu ja sen toisessa päässä viimeisillään raskaana oleva Molly Johnson, joka on valmis puolustamaan neljää lastaan viimeiseen asti. Vakuutettuaan Mollyn hyvistä aikeistaan he saavat kutsun päivällispöytään ja vienon pyynnön viedä lapset lähikylään hoitoon, laskettu aikakin on lähellä ja mies ollut karjanajossa jo kuukausia. He suostuvat. Kun Nate kuulee massamurhaajan liikkuvan alueella, hän huolestuu yksinäisestä raskaana olevasta naisparasta – ehkä jonkun täytyisi käydä tarkastamassa, miten tämä voi?

Modernin westernin nimiosassa loistaa Australian alkuperäiskansoihin kuuluva Leah Purcell, joka on myös elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja. Se perustuu löyhästi Henry Lawsonin samannimiseen novelliin vuodelta 1892. Siinä karjanajajan vaimolla vain ei ole nimeä. Purcellin käsissä klassikkonovelli kääntyy paljastamaan, minkä päälle Australia on rakennettu.

Kierolla tavalla The Drover’s Wife on Lupaavan nuoren naisen (2020) sisarteos. Molemmat ovat elokuvia naisista, jotka laki ja järjestys on pettänyt, ja jotka joutuvat hakemaan oikeutta omilla ehdoillaan.

Sanni Myllyaho

Rasismi, Seksuaalinen väkivalta, Väkivalta
  • Kieli: englanti
  • Levittäjä: Memento Films International
  • Kuvaus: Mark Wareham
  • Leikkaus: Dany Cooper
  • Äänisuunnittelu: Liam Egan, Nick Emond, Victor Emond, Les Fiddess, Tom Heuzenroeder, Leah Katz, Liam Moses
  • Pukusuunnittelu: Tess Schofield
  • Maskeeraus: Kalotina Amperidis, Beth Halsted, Jennifer Lamphee