The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)

Häikäise ja häikäisty osallistumalla The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert -elokuvan dress along -näytökseen! Parhaan pukeutujan kruunaamisesta sekä drag-alkushow’sta vastaa upea Drag Me to HEL.

Kimaltava uni, jossa kaikki liikkuvat sulavasti ja tahdissa. Pako vihamielisestä maailmasta, joka ei ymmärrä tai siedä erilaisuutta. Karkumatka toiseen, värikkääseen todellisuuteen, jossa tanssitaan ja jossa kaikilla on edes vähän huumorintajua.

Stephan Elliottin The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert on 90-luvun elokuvaklassikko ja syystä. Se on vitsikkään glamourin lisäksi monisyinen ja ymmärtävä elokuva, joka ei selitä hahmojaan tyhjiksi. Kaksi drag-artistia (Hugo Weaving ja Guy Pearce) ja ikääntyvä transnainen (Terence Stamp) pakkaavat kimalteensa bussiin nimeltä Priscilla ja suuntaavat kohti aavikon keskellä sijaitsevaa tuppukylää, jossa heidän on määrä esiintyä. Nämä ämmät ovat koviksia, koska heidän on pakko olla. Monet landella kohdatuista ääliöistä eivät ymmärrä tai kestä näitä show-eläimiä millään tasolla.

Australialaisilla on silmää road movieille. Olosuhteet ovat otolliset: ympärillä on valtavia aavikkoalueita ja edessä kilometrikaupalla karua tietä. Kukaan ei ole näkemässä, jos päättää vetää överiksi. Mitzi, Bernadette ja Felicia vetävät täysin överiksi.

Helmi Kajaste

Esitämme elokuvasta 2K digikopion.
Drag-show dress-along -erikoisnäytös
Lippu 13 €, sarjakortti tai vapaalippu eivät käy maksuvälineenä.

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: englanti
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: Park Circus
  • Kuvaus: Brian J. Breheny
  • Leikkaus: Sue Blainey

Yhteistyössä