Softie (2020)

Ensin Jumala, sitten perhe, sanoo vaimo Njeri. Ensin maa, sitten muut, vastaa aviomies Boniface. “Kun taistelen maani puolesta, siitä hyötyvät myös lapseni”, hän järkeilee.

Boniface “Softie” Mwangi on kuvajournalisti ja aktivisti, joka on päättänyt tehdä kotimaastaan Keniasta paremman paikan elää. Sitä varten on päästävä kansanedustajaksi seuraavissa vaaleissa. Mutta miten saada ääniä korruption vastaisella kampanjalla, kun äänestäjät ovat tottuneet odottamaan lahjuksia? 

Työnsä vuoksi Bonifacella oli vihollisia jo entuudestaan riittämiin, mutta ehdokkuuden myötä kierrokset kovenevat. Ensimmäistä kertaa uhkauskirjeissä mainitaan myös perhe. Maa. Muut. Perhe. Jumala.

Softie haastaa katseellaan. Olemme Suomessa tottuneet näkemään valkoisten elokuvantekijöiden dokumentteja valkoisista kuvajournalisteista, jotka ovat käyneet hakemassa tulikasteensa milloin mistäkin konfliktista. Bonifacella on heitä paljon korkeammat panokset: tämä on hänen maansa – ja hänen perheensä, jos uhkailijat pääsevät heihin käsiksi. Dokumentin ote politiikan ja perheen ristipaineesta on niin herkkä, että sitä on vaikea uskoa ohjaaja Sam Sokon esikoispitkäksi.

Paitsi täynnä aktivismia ja uskoa parempaan tulevaisuuteen, Softie on myös rakkaustarina avioparista, joka hapuilee takaisin toistensa luo.

Sanni Myllyaho

  • Kieli: englanti
  • Levittäjä: EyeSteelFilm
  • Kuvaus: Chris Rhys Howarth, Joel Ngui, Sam Soko
  • Leikkaus: Mila Aung-Thwin, Ryan Mullins, Sam Soko
  • Musiikki: Olivier Alary, Johannes Malfatti
  • Äänisuunnittelu: Edward Ahenda, Cory Rizos, Jean-Philippe Savard

Yhteistyössä