Short Matters! 3 

Short Matters! esittelee eurooppalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa. Euroopan elokuva-akatemian (EFA) vuoden 2018 palkintoehdokkaista koostuvissa näytöksissä nähdään monikerroksisia teoksia tämän päivän nuorilta eurooppalaisilta elokuvantekijöiltä. Elokuvat esitetään kolmena eri kokonaisuutena.

Kapitalistis

Joulupukki on kapitalisti. Hän tuo leluja rikkaille ja villapaitoja köyhille.
– Nicos, 5 vuotta

Ohjaus: Pablo Muñoz Gomez
Maa: Belgia, Ranska
Vuosi: 2017
Kesto: 15 min
Burkina Brandenburg Komplex

Oletettavasti afrikkalainen kylä, saksalaisten asuttama. Burkina Brandenburg Komplex kuvaa maantieteellistä rakennetta, joka käyttää hyväksi “meidän” kollektiivista mielikuvaamme Afrikasta ja koettelee sitä sen epätarkkuuksien kautta.

Ohjaus: Ulu Braun
Maa: Saksa
Vuosi: 2018
Kesto: 19 min
Graduation ’97

Roman viettää yksinäistä elämää esikaupungissa ja työskentelee teknikkona. Ensimmäisen kerran valmistumisensa jälkeen entinen luokkatoveri Liuda palaa kaupunkiin. Kukaan ei ole kuullut hänestä mitään kahteenkymmeneen vuoteen, mutta Roman on päättänyt olla menettämättä häntä uudestaan.

Alkup. nimi: випуск '97
Ohjaus: Pavlo Ostrikov
Maa: Ukraina
Vuosi: 2017
Kesto: 19 min
Meryem

Kobanên taistelun aikana kuvattu elokuva nostaa esiin naiset taistelussa Isisiä vastaan. Periksiantamattomuudella ja amerikkalaisten ilmaiskujen tuella naiset johtavat taistoa kohti vapautta.

Ohjaus: Reber Dosky
Maa: Alankomaat
Vuosi: 2017
Kesto: 16 min
Wildebeest

Keski-ikäisten Lindan ja Troyerin unelmien safarimatka muuttuu raa’aksi seikkailuksi, kun he jäävät jälkeen muista matkalaisista.

Ohjaus: Nicolas Keppens, Matthias Phlips
Maa: Belgia
Vuosi: 2017
Kesto: 19 min

Yhteistyössä