Short Matters! 2 

Short Matters! esittelee eurooppalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa. Euroopan elokuva-akatemian (EFA) vuoden 2018 palkintoehdokkaista koostuvissa näytöksissä nähdään monikerroksisia teoksia tämän päivän nuorilta eurooppalaisilta elokuvantekijöiltä. Elokuvat esitetään kolmena eri kokonaisuutena.

Release the Dogs

Anouck on loukussa kahden kuluttavan ihmissuhteen välissä: hänen miehensä ja pikkuveljensä. Veljen 18-vuotispäivänä räjähdysherkkä kolmiodraama purkautuu ja Anouck ryhtyy kapinaan…

Alkup. nimi: Lâchez les chiens
Ohjaus: Manue Fleytoux
Maa: Belgia, Ranska
Vuosi: 2017
Kesto: 21 min
The Years

Annie Ernauxin tekstiä kuvittavat valikoidut katkelmat ajattoman Sardinian rannoilta. Kotivideoista koostetut hetket on vapautettu aikaisemmasta kontekstistaan ja koottu uudelleen teokseksi, joka on samaan aikaan yksilöllinen ja yhteisöllinen kokemus.

Alkup. nimi: Gli Anni
Ohjaus: Sara Fgaier
Maa: Italia, Ranska
Vuosi: 2018
Kesto: 20 min
Shame

Macho on köyhä poika, joka skippaa koulun työskennelläkseen rakennustyömaalla. Ainoa valonpilke on hänen tyttöystävänsä Donna. Donna häpeää Machon äitiä, joka työskentelee talonmiehenä koulussa. Machon on valittava äidin ja rakkaansa välillä.

Alkup. nimi: Срам
Ohjaus: Petar Krumov
Maa: Bulgaria
Vuosi: 2017
Kesto: 24 min
What’s the Damage

Elokuva taistelee valkoista patriarkaattia vastaan kuukautisveren, vastarinnan, eläinrasvasta tehtyjen seteleiden, superkuiden, pizzan ja dronejen voimalla.

Ohjaus: Heather Phillipson
Maa: Iso-Britannia
Vuosi: 2017
Kesto: 7 min
Prisoner of Society

Miltä tuntuu olla vieras omassa kodissaan? Elokuva on intiimi matka nuoren transnaisen mieleen ja maailmaan, jossa tasapainoillaan oman vapaudenhalun ja perinteitä noudattavien vanhempien odotusten välillä.

Alkup. nimi: სოციუმის პატიმარი
Ohjaus: Rati Tsiteladze
Maa: Georgia, Latvia
Vuosi: 2018
Kesto: 15 min

Yhteistyössä