Short Matters! 1 

Short Matters! esittelee eurooppalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa. Euroopan elokuva-akatemian (EFA) vuoden 2018 palkintoehdokkaista koostuvissa näytöksissä nähdään monikerroksisia teoksia tämän päivän nuorilta eurooppalaisilta elokuvantekijöiltä. Elokuvat esitetään kolmena eri kokonaisuutena.

Aquaparque

Tyttö ja poika piiloutuvat maailmalta autioon vesipuistoon, jonka hylättyjen uima-altaiden graffitien peittämät seinämät tarjoavat suojan surra menneitä unelmia.

Ohjaus: Ana Moreira
Maa: Portugali
Vuosi: 2018
Kesto: 17 min
Those Who Desire

Etelä-Espanjassa elää värikkäiden pulujen parvi, jossa väliä ei ole lentonopeudella vaan sillä, kuka onnistuu viettelemään naaraspulun ja lentämään sen rinnalla pisimpään.

Alkup. nimi: Los que desean
Ohjaus: Elena López Riera
Maa: Espanja, Sveitsi
Vuosi: 2018
Kesto: 24 min
Container

Saksalaiskylässä asuu vain kaksi puolalaista: Maryna ja Tava. Vaikka he työskentelevät samalla maitotehtaalla, he eivät vilkaisekaan toisiaan päin. Eräänä yönä Maryna herää ja huomaa Tavan nukkuvan hänen vieressään, vaikka hänen piti olla kadonnut.

Alkup. nimi: Kontener
Ohjaus: Sebastian Lang
Maa: Saksa
Vuosi: 2017
Kesto: 30 min
I Signed the Petition

Paniikinomainen epävarmuuden aalto valtaa palestiinalaisen mie- hen heti tämän allekirjoitettua nettiadressin. Onko hyväksyttävää tukea julkisesti Israelin kulttuurillista boikottia?

Ohjaus: Mahdi Fleifel
Maa: Iso-Britannia, Saksa, Sveitsi
Vuosi: 2018
Kesto: 11 min
The Escape

Onnellinen Alice laulaa, meikkaa ja nauraa. Alice on myös todella sairas, kalju ja rakastunut kirurgiinsa. Jokainen visiitti lääkäriltä on maaginen kokemus, joka saa Alicen unohtamaan todellisuuden sietämättömyyden. Alice luo itselleen ihanan unelmamaailman, joka on täynnä rakkautta.

Alkup. nimi: L'échappée
Ohjaus: Laëtitia Martinoni
Maa: Ranska
Vuosi: 2018
Kesto: 10 min

Yhteistyössä