Short But True 

Lyhytdokumenttien näytös valottaa muun muassa jäätelöautobisnestä Irlannissa ja raottaa ranskan suurlähettilään vaimon elämää Burkina Fasossa.

Excess Will Save Us

Pienessä pohjoisranskalaisessa kylässä on julistettu hätätila: Metsästyskausi on alkanut ja humaltuneet puolalaiset työntekijät ovat ajautuneet tappeluun.

Ohjaus: Morgane Dziurla-Petit
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 14 min
Uutisten aika

Uutisten aika on arkistomateriaalista koottu elokuva, joka kertoo kulttuurieroista, ulkopuolisuudesta, Namibian itsenäisyystaistelusta ja Suomen pitkäaikaisista yhteyksistä eteläisen Afrikan maahan. Ellen Namhila lukee ääneen omaelämäkertaansa “Vapauden hinta”. Namhila asui 80-luvulla seitsemän vuotta Tampereella pakolais-stipendiaattina opiskellen kirjastotiedettä.

Ohjaus: Laura Horelli
Maa: Saksa, Suomi
Vuosi: 2019
Kesto: 40 min
99 Problems

Kaikki keinot ovat sallittuja sodassa ja jäätelömyynnissä. Jäätelökuninkaaksi itsensä nimennyt Pinky paljastaa jäätelöautobisneksen synkän totuuden.

Ohjaus: Ross Killeen
Maa: Irlanti
Vuosi: 2018
Kesto: 14 min
The Ambassador’s Wife

Burkina Fasossa Ranskan suurlähettilään vaimo on aina unelmoinut urasta kuuluisana oopperalaulajana. Nyt hän elää näennäisen etuoikeutettua elämää ja laulaa siitä selvitäkseen. Elokuva käsittelee voimasuhteita, intersektionaalisuutta, post-kolonialismia ja feminismiä runollisella, hienovaraisella ja viettelevällä tyylillä.

Ohjaus: Theresa Traore Dahlberg
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 20 min