Septet: The Story of Hong Kong (2020)

Hongkong on jo pitkään ollut poikkeuksellinen paikka, mutta viime vuosisadan jälkipuolella siitä tuli ainutlaatuinen millä tahansa mittarilla. Talous kasvoi kohisten, pilvenpiirtäjät nousivat, länsimaalaiset vaikutteet näkyivät. Samaan aikaan kommunistit ottivat vallan Kiinassa ja kello alkoi tikittää vallanvaihdolle. Lisää muutoksia oli tulossa.
 
Septet: The Story of Hong Kong käy läpi viimeisen 70 vuoden vaiheita seitsemän episodin ja veteraaniohjaajan kautta. (1970-luku jää väliin John Woon vetäydyttyä projektista terveyssyistä.) Vaikka tekijälistalta löytyy toimintaelokuvan ykkösnimiä, väkivaltaa ei ole luvassa; kyseessä on nostalginen rakkaudenosoitus alueelle ja sen asukkaiden sinnikkyydelle.

Hongkongin tulevaisuus ei tällä hetkellä näytä erityisen ruusuiselta. Elokuvassa politiikkaa ei luonnollisesti käsitellä, mutta töistä välittyy ymmärrys siitä, että mikään ei ole pysyvää. Ihmissuhteet päättyvät, rahaa tulee ja menee, kaupunki muuttuu tunnistamattomaksi. Tsui Harkin ohjaama viimeinen episodi piirtää maailman, jossa kaikki tarkkailevat toisiaan eikä missään tunnu olevan järkeä. Silti yleissävy on myönteinen: niin kauan kuin hongkongilaiset pitävät yhtä, kaikki järjestyy.

Jussi Tarvainen

Elokuva on osa Asian Cinerama -kokonaisuutta, joka järjestetään yhteistyössä Asian Film Awards Academyn kanssa. Anna palautetta elokuvista!

  • Alkup. nimi: Qi ren yue dui
  • Kieli: kantoni
  • Tekstitys: englanti
  • Levittäjä: Media Asia
  • Leikkaus: Mary Stephen

Yhteistyössä