Savonlinnan luontoelokuvafestivaali – parhaita kotimaisia 

Savonlinnan luontoelokuvafestivaali on nelipäiväinen poikkitaiteellinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain elokuussa Saimaan rannalla. Festivaalin ohjelmisto liikkuu uteliaasti ympäristökysymysten ja taiteen rajapinnoilla.

Green Matters – Levästäjän käsikirja

Teoksen nimi Green Matters viittaa säikeiseen viherlevään, jota kasvaa vainItämeressä. Teos tarkastelee rehevöitymistä uudesta näkökulmasta. Kun ottaa huomioon viherlevän valtavan merkityksen kasviston ja eläimistön kehitykselle, sen tärkeyden hapen lähteenä ja sen energia- ja ravintopitoisuuden, se todella ansaitsee kunnioituksemme. Kaiken lisäksi voimme ihastella sen kauneutta vedenalaisessa ympäristössään tarkkailtuna. Mia Mäkelä tutki viherleviä ja niiden mahdollisiakäyttötapoja hyödyntämällä perinteistä matonkutomistekniikkaa. Hänen projektinsa tähtää Itämeren rehevöitymisen hyödyntämiseen etsimällä leviä ja keksimällä niille sopivaa käyttöä.

Ohjaus: Mia Mäkelä
Maa: Suomi
Vuosi: 2011
Kesto: 11 min
Tuottaja: Mia Mäkelä
Käsikirjoitus: Mia Mäkelä
Kuvaus: Mia Mäkelä, Michael Ebert
Leikkaus: Mia Mäkelä
Ääni: Mia Mäkelä, Jani Lehto
Profeetta

Markku Mäkisen lapsuudenkotiin iski salama. Tulipallo tunkeutui radiosta huoneeseen ja syöksyi ikkunasta ulos. Tuo hetki muutti Markun maailman. Salaman kirkkaus paljasti hänelle huoneessa olleet näkymättömät olennot. Mäkisen mukaan hänen maailmansa avautui ja hän alkoi nähdä asioita, joita muut eivät näe. Tästä lähtien lapsi leikki vain tonttujen ja keijujen kanssa. Nuorukaisena hän pakeni ymmärtämätöntä maailmaa pieneen erämajaan ja erakoitui vuosiksi. Mäkisen luontosuhde on yhä poikkeavan intensiivinen. Hän lähti kuvausten päätyttyä erämaahan, haaveenaan sukeltaa ajan ja paikan rajat kadottavaan metsänpeittoon. Matka pohjoisissa metsissä kestää vähintään vuoden, mutta paluu ei ole varma. Mäkisen maailmankuva on kofliktissa rationaalisen maailman vaatimusten kanssa. Elokuva vertaa Markku Mäkisen kamppailua maailmansa säilyttämiseksi taidemaalari Oscar Parviaisen (1880–1938) kohtaloon.

Ohjaus: Veli Granö
Maa: Suomi
Vuosi: 2011
Kesto: 23 min
Tuottaja: Veli Granö
Käsikirjoitus: Veli Granö
Kuvaus: Veli Granö
Leikkaus: Veli Granö
Ääni: Veli Granö
Näyttelijät: Hiski Salo, Milja Viita, Markku Mäkinen
Rölli ja omituisten otusten kerho

Rölli rakentaa television ja perustaa kerhon.

Ohjaus: Pekka Salo
Maa: Suomi
Vuosi: 1987
Kesto: 11 min
Käsikirjoitus: Allan Tuppurainen
Näyttelijät: Allan Tuppurainen
Liitäjät

Rokista, jenkkiautoista ja skeittailusta kiinnostunut oravanpoika ei pysty jatkamaan sukunsa kunniakkaita ja kotimetsää suojelevia liito-oravaperinteitä.

Ohjaus: Anssi Kasitonni
Maa: Suomi
Vuosi: 2005
Kesto: 15 min
Tuottaja: Anssi Kasitonni
Käsikirjoitus: Anssi Kasitonni
Kuvaus: Anssi Kasitonni, Juha Siekkinen
Leikkaus: Anssi Kasitonni
Ääni: Anssi Kasitonni
Näyttelijät: Anssi Kasitonni, Maria Kujala, Tero Villgren, Anja Heinonen, Vesa-Pekka Hurme
Eläimen kuva

Eläimen kuva on runollinen dokumentti ihmisen ja eläimen välisestä äärettömästä suhteesta. Elokuvassa eläimiä on kuvattu täysin riippumattomina ihmisen luomista tarinoista, alttiina elämälle ja ajan läsnäololle ilman antropomorfista näkymää.Elokuva rakentuu jazzmuusikko Verneri Pohjolan ja lyömäsoittaja Mika Kallion alkuperäisen partituurin ympärille.

Ohjaus: Perttu Saksa
Maa: Suomi
Vuosi: 2018
Kesto: 30 min
Tuottaja: Timo Vierimaa, Sami Jahnukainen
Tuotantoyhtiö: Mouka Filmi Oy
Käsikirjoitus: Perttu Saksa, Heikki Willamo
Kuvaus: Perttu Saksa
Leikkaus: Perttu Saksa
Ääni: Perttu Saksa

Yhteistyössä