Savonlinnan luontoelokuvafestivaali on nelipäiväinen poikkitaiteellinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain elokuussa Saimaan rannalla. Festivaalin ohjelmisto liikkuu uteliaasti ympäristökysymysten ja taiteen rajapinnoilla.
Teoksen nimi Green Matters viittaa säikeiseen viherlevään, jota kasvaa vainItämeressä. Teos tarkastelee rehevöitymistä uudesta näkökulmasta. Kun ottaa huomioon viherlevän valtavan merkityksen kasviston ja eläimistön kehitykselle, sen tärkeyden hapen lähteenä ja sen energia- ja ravintopitoisuuden, se todella ansaitsee kunnioituksemme. Kaiken lisäksi voimme ihastella sen kauneutta vedenalaisessa ympäristössään tarkkailtuna. Mia Mäkelä tutki viherleviä ja niiden mahdollisiakäyttötapoja hyödyntämällä perinteistä matonkutomistekniikkaa. Hänen projektinsa tähtää Itämeren rehevöitymisen hyödyntämiseen etsimällä leviä ja keksimällä niille sopivaa käyttöä.
Markku Mäkisen lapsuudenkotiin iski salama. Tulipallo tunkeutui radiosta huoneeseen ja syöksyi ikkunasta ulos. Tuo hetki muutti Markun maailman. Salaman kirkkaus paljasti hänelle huoneessa olleet näkymättömät olennot. Mäkisen mukaan hänen maailmansa avautui ja hän alkoi nähdä asioita, joita muut eivät näe. Tästä lähtien lapsi leikki vain tonttujen ja keijujen kanssa. Nuorukaisena hän pakeni ymmärtämätöntä maailmaa pieneen erämajaan ja erakoitui vuosiksi. Mäkisen luontosuhde on yhä poikkeavan intensiivinen. Hän lähti kuvausten päätyttyä erämaahan, haaveenaan sukeltaa ajan ja paikan rajat kadottavaan metsänpeittoon. Matka pohjoisissa metsissä kestää vähintään vuoden, mutta paluu ei ole varma. Mäkisen maailmankuva on kofliktissa rationaalisen maailman vaatimusten kanssa. Elokuva vertaa Markku Mäkisen kamppailua maailmansa säilyttämiseksi taidemaalari Oscar Parviaisen (1880–1938) kohtaloon.
Rölli rakentaa television ja perustaa kerhon.
Rokista, jenkkiautoista ja skeittailusta kiinnostunut oravanpoika ei pysty jatkamaan sukunsa kunniakkaita ja kotimetsää suojelevia liito-oravaperinteitä.
Eläimen kuva on runollinen dokumentti ihmisen ja eläimen välisestä äärettömästä suhteesta. Elokuvassa eläimiä on kuvattu täysin riippumattomina ihmisen luomista tarinoista, alttiina elämälle ja ajan läsnäololle ilman antropomorfista näkymää.Elokuva rakentuu jazzmuusikko Verneri Pohjolan ja lyömäsoittaja Mika Kallion alkuperäisen partituurin ympärille.