Ronnie Wood: Somebody Up There Likes Me (2020)

Ronnie Woodilla on rockpiireissä maine miehenä, josta kaikki pitävät. Päihderiippuvuudet ja keuhkosyövän selättänyt ikinuori rokkikukko tuumaa Mike Figgisin (Leaving Las Vegas) dokumentin alussa virnistäen, että ilmeisesti hänestä tykätään myös yläkerrassa.

Somebody Up There Likes Me ei ole varsinainen elämäkerta, vaikka Jeff Beck Groupissa, The Facesissa ja vuodesta 1975 lähtien The Rolling Stonesissa soittaneen kitaristin uran pääkohdat käydäänkin läpi. Elokuva kutsuu ennemminkin reiluksi tunniksi rupattelemaan ja jammailemaan Woodin kanssa. Wood on erinomainen tarinaniskijä ja vaikuttaa maineensa mukaisesti siltä, että hänellä on aina hyvä meininki. Ohjaaja Figgis on Woodin ikätoveri ja itsekin muusikko, mikä näkyy ja kuuluu tunnelmassa. Arkistoklippien lisäksi elokuvaa tahdittaa Woodin säveltämä bluesahtava alkuperäismusiikki, jonka Figgis on tuottanut.

Taidekoulussa opiskellut ja kuvataiteilijana ansioitunut Wood nähdään elokuvassa kitaransoiton ohella myös piirtämässä ja maalaamassa ja veljeilemässä hyvän ystävänsä, Britannian kenties kuuluisimman nykytaiteilijan, Damien Hirstin kanssa. Ääneen pääsevät myös Woodin Sally-vaimo ja bänditoverit kuten Rod Stewart, Mick Jagger ja Keith Richards.

Tommi Kumén

  • Kieli: englanti
  • Levittäjä: Eagle Rock Films
  • Kuvaus: Conor Connolly, Jaimie Gramston, Andrew Muggleton
  • Leikkaus: Matt Ashton, Matthew Longfellow
  • Musiikki: Ronnie Wood
  • Äänisuunnittelu: Chris Syner, David Turner