Queer Bodies 

Vuoden nuoren taiteilijan 2018 J. A. Juvanin kuratoima näytös piirtää esiin kehon, seksin, seksuaalisuuden ja sukupuolen poliittisuuden. Lähtökohtana on Heather Sykesin tutkimus Queer Bodies (2011), jonka mukaan ”queer bodies” pitää sisällään kaiken sen, mikä ei mahdu normeihin, esimerkiksi lihavan kehon. Näytöksessä Aurora Reinhardin haastatteludokumentaari Poikatyttö (2002) saa seurakseen uuden sukupolven taiteilijoiden Hinni Huttusen, Artor Jesus Inkerön, Camille Auerin ja Kristoffer Ala-Ketolan tuoreita teoksia. Näytös kytkeytyy AV-arkin ja Setan myöhemmin julkaistavaan queer-aiheiseen mediataidekasvatukselliseen oppimateriaaliin, jota Juvani on myös kuratoimassa.

Adapting

Kristoffer Ala-Ketola yhdistää teoksessaan suomalaiselle kulttuurille tyypillisiä kliseitä etsien samankaltaisuuksia homokulttuurista. Yksinäisyys, ahdistus, sauna, karaoke ja muut elementit muodostavat kokonaisuuden joka pohtii taiteilijan omaa identiteettiä suhteessa siihen miten kulttuuri on sitä muokannut. Ala-Ketola asettaa kulttuuriin mukautumisen suurennuslasin alle ja pohtii miten mukautuminen on osalta vaikuttamassa ahdistuksen syntyyn. Teos on kuvattu Kolin kansallismaisemissa Pielisen rannalla alkukeväästä 2017.

Ohjaus: Kristoffer Ala-Ketola
Maa: Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 9 min
Fitting Guide

Teoksessa etsitään vastauksia kysymyksiin kuten: kuinka mahtua oman kehon sisään, kuinka mahtua trendivaatteisiin, kuinka mahtua ajatukseen täydellisestä kehosta ja kuinka monta miljoonaa selfietä on tarpeeksi.

Ohjaus: Hinni Huttunen
Maa: Suomi
Vuosi: 2012
Kesto: 3 min
Listener

Listener keskittyy miesäänen madaltamiseen lentoyhtiön turvallisuusohjevideolla —miten sen voimakkuus tuottaa rauhan ja turvallisuuden tunnetta ja miten taiteilija voisi imitoimalla sitä käyttää samalla tavalla hyväkseen hienovaraista valtaa muihin maskuliinisiksi koodattuja ominaisuuksia muuntelemalla.

Ohjaus: Artor Jesus Inkerö
Maa: Suomi
Vuosi: 2018
Kesto: 12 min
Poikatyttö

Kolme teini-ikäistä kertoo haaastatteluissa, mitä he itse ajattelevat ulkonäöstään, sukupuolestaan ja asemastaan yhteiskunnassa.

Ohjaus: Aurora Reinhard
Maa: Suomi
Vuosi: 2002
Kesto: 12 min
Sleeveless/Fearless

Lihavuus on yksi leimaavimmista ruumiillisista ominaisuuksista. Teos tutkii normeja, jotka määrittävät stereotyyppisiä ajatuksia kauneudesta.

Ohjaus: Hinni Huttunen
Maa: Suomi
Vuosi: 2015
Kesto: 3 min
Swole

Inkerö dokumentoi tosielämän sitoutumistaan intensiiviseen saliharjoitteluun ja ruokavalioon, näistä seuraavaa muutosta sekä yhteisöjä, joita tällaisten aktiviteettien ympärille muodostuu. Dokumentoinnin keinoina toimivat enimmäkseen pikaviestit sekä videoiden ja kuvien jakaminen erilaisilla digitaalisilla alustoilla.

Ohjaus: Artor Jesus Inkerö
Maa: Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 7 min
The Well Kept Secret of Muffing

Iholle tuleva teos tutkii transsukupuolisen tekijänsä kehoa ja sen koostumista, materiaalista olevaksi tulemista. Teos sisältää alastomuutta ja lähikuvia genitaaleista.

Ohjaus: Camille Auer
Maa: Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 11 min
Venus

Teos on pastissi Edgar Degas’n teoksesta La Toilette (1884–1886). Teoksessa nuori nainen harjaa hiuksiaan ja tuijottaa taidemaalaria takaisin.

Ohjaus: Hinni Huttunen
Maa: Suomi
Vuosi: 2013
Kesto: 4 min

Yhteistyössä