Pohjoismaiset huiput 3: Kohtaamisia 

Tuoreita lyhytelokuvia Norjasta, Tanskasta ja Islannista

A Day in July

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun Sofia menetti poikaystävänsä Utøyan verilöylyssä, josta hän itse selviytyi. Intohimoinen suhde tanssiin ja ystäviin on katkennut. Elämää määrittää vain tapahtunut. Eräänä päivänä hän kohtaa brittiläisen tanssijan Leon, joka on kaupungissa koe-esiintymisessä. Päivän aikana vieraassa seurassa, ihmisen kanssa, joka ei tiedä mitään hänen traumastaan, Sofia antaa itsensä aloittaa tutkiskelun siitä, kuka hän voisi olla.

Alkup. nimi: En dag i juli
Ohjaus: Henrik Martin Dahlsbakken
Maa: Norja
Vuosi: 2018
Kesto: 12 min
Munda

Kuusikymppinen naispastori Munda on hiljaa hautonut mielessään pakkomiellettä yli neljäkymmentä vuotta. Kaikki muuttuu, kun Munda eräänä päivänä saa tietää, että hänen on jäätävä eläkkeelle. Lopulta hän kerää rohkeutensa kohdata pelkonsa ja toivottomat toiveensa.

Ohjaus: Tinna Hrafnsdóttir
Maa: Islanti
Vuosi: 2017
Kesto: 19 min
No Man Is an Island

Erffan, Amir ja Carlos ovat viettäneet kesäpäivää joella uiden ja juoden. Heidän seuraansa lyöttäytyy mies, joka kutsuu itseään Jeesukseksi. Hän tuo viestin suvaitsevaisuudesta, sovituksesta ja veljeydestä.

Ohjaus: Ali Parandian
Maa: Norja
Vuosi: 2017
Kesto: 28 min
Sombra

Anna tuntee olevansa pakotettu vierailemaan lapsuudenystävänsä Julien luona Mønin saarella, jossa Julie edelleen asuu äitinsä Sonjan kanssa. Naiskolmikko nauttii auringosta rannalla, kun pilvet alkavat kerääntyä.

Ohjaus: Kristian Sejrbo Lidegaard
Maa: Tanska
Vuosi: 2016
Kesto: 24 min