Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen (2017)

Näytös on pääsääntöisesti suunnattu pääkaupunkiseudun päiväkodeille ja koululaisille. Huom! Näytöksen yhteydessä 26.9. klo 13:00 Savoy-teatterissa ei ole lipunmyyntiä!

Onneli (Aava Merikanto) ja Anneli (Lilja Lehto) ovat kaksi ihan tavallista tyttöä, ehkä vain hieman onnellisempia kuin monet muut – onhan heillä satumainen mahdollisuus asua kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa Ruusukujalla.
Eräänä päivänä Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Pienet Vaaksanheimolaiset ja muut Ruusukujan asukkaat rientävät Rosvoliiton avuksi. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu.

Saara Cantellin ohjaama elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Elokuvan pääosissa nähdään aikaisemmista elokuvista tutut Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen ja Jaakko Saariluoma sekä uusissa rooleissa mm. Aarni Rämö ja Jenni Kokander.

Tuotantotiedot

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: suomi
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: Nordisk Film
  • Kuvaus: Marita Hällfors
  • Leikkaus: Anne Lakanen

Yhteistyössä