Nordic Shorts: Feminist Visions 

Tuoreita lyhytelokuvia Pohjoismaista.

Sorry Not Sorry

Fedire on yksin kesäyössä. Hän oli ystävineen bileissä ja törmää kotimatkalla poikalaumaan, joka on myös ollut juhlimassa…

Ohjaus: Julia Thelin
Vuosi: 2019
Kesto: 15 min
The Manchador

The Manchador on hulvaton ja kantaaottava satiiri nykyajan Teheranista.

Mina ja Saeed elävät stressintäyteistä elämää Teheranissa. Naisen elämä Iranissa ei ole erityisen helppoa ja Mina näkee perheensä tulevaisuuden ulkomailla. Saeed keksii tuotteen, jonka laittaa hijabiin kuuluvan vastuun niille keille se kuuluukin – miehille, joiden katseilta naisten täytyy suojautua.

Ohjaus: Kaveh Tehrani
Vuosi: 2019
Kesto: 20 min
The Collective

Patriarkan kontrolloimiin teatterikäytäntöihin kyllästyneet näyttelijät treenaavat epätavallista versiota Euripiden Medeasta. Kun lauma teinityttöjä keskeyttää harjoitukset, he huomaavat etteivät olekaan niin edistyksellisiä kuin haluaisivat.

Alkup. nimi: Kollektivet
Ohjaus: Siri Hjorton Wagner, Nadja Hjorton
Vuosi: 2019
Kesto: 13 min
Oceans of Time

Kolmen lapsen äiti jättää lapset kotiin viettääkseen kuukauden yksin Pariisissa. Siellä ollessaan hän lukee uudelleen nuorena rakastamansa Simone de Beauvoirin teoksen Toinen sukupuoli.

Alkup. nimi: Oceaner av tid
Ohjaus: Johanna Bernhardson
Vuosi: 2020
Kesto: 14 min
XY

15-vuotias Lísa on erilainen kuin muut ikäisensä tytöt. Hän pitää sisällään suurta salaisuutta itsestään. Kun Lísa ja hänen lapsuudenystävänsä Bryndís löytävät toisensa uudelleen, Lísa uskaltautuu tutkimaan mieltään painavaa asiaa omasta kehostaan.

Ohjaus: Anna Karín Lárusdóttir
Vuosi: 2019
Kesto: 16 min
Shake!

Kun Eva (Tuuli Heinonen) heittäytyy musiikin vietäväksi firman bileissä, paheksuvat katseet ajavat hänet pois tanssilattialta. Kaiken lisäksi Evan uusi pomo Kirsti (Wanda Dubiel) nöyryyttää häntä kaikkien edessä. Eva tajuaa, ettei voi jättää asiaa sikseen ja palaa tanssilattialle ottaakseen tilansa haltuun ja tanssiakseen häpeän pois. Sonya Lindforsin ja Aino Sunin ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Shake! on osa Yksittäistapaus-elokuvasarjaa.

Ohjaus: Sonya Lindfors, Aino Suni
Vuosi: 2019
Kesto: 8 min