Nordic Docs 

Tuoreita pohjoismaisia lyhytdokumentteja.

Train Robbers

Nostalginen, hauska, vakava, lämmin, surullinen ja poeettinen kasvutarina lapsista, jotka eivät sopineet joukkoon koulussa tai jalkapallojoukkueessa. Tämä dokumentti olisi voinut kertoa huumeongelmista, vankilatuomioista tai rikkonaisista perheistä, mutta se kertookin lapsista, joilla oli koko elämä edessä, mutta jotka yhteiskunta petti.

Alkup. nimi: Togrøvere
Ohjaus: Martin A. Walther
Maa: Norja
Vuosi: 2019
Kesto: 20 min
Oceans of Time

Kolmen lapsen äiti jättää lapset kotiin viettääkseen kuukauden yksin Pariisissa. Siellä ollessaan hän lukee uudelleen nuorena rakastamansa Simone de Beauvoirin teoksen Toinen sukupuoli.

Alkup. nimi: Oceaner av tid
Ohjaus: Johanna Bernhardson
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2020
Kesto: 14 min
The Butler

Christopher Juul-Jensen on lukeva, ajatteleva ja kirjoittava ammattilaispyöräilijä, “domestique”, jonka tehtävä ei ole voittaa itse, vaan auttaa pöyräilyjoukkuettaan menestymään. Hän on viime vuosien aikana kirjoittanut runoja elämästä tien päällä mutta vasta nyt nuo tekstit heräävät eloon. Dokumentti näyttää, kuinka suuri voittamisen halu voi olla, kun sinulle maksetaan häviämisestä.

Alkup. nimi: Kaptajnens skygge – Christopher Juul-Jensen
Ohjaus: Daniel Dencik
Maa: Tanska
Vuosi: 2019
Kesto: 25 min
Reconstruction of a Rented Cabin

Mies palaa lapsuutensa kesämökille. Hänen on rekonstruoitava sarja outoja menneitä tapahtumia. Miksi hänen vanhempiensa sohva on ulkona? Miksi makuuhuoneessa on vaaleanpunaiset seinät? Miten hän on voinut antaa asioiden tapahtua?

Alkup. nimi: Rekonstruktion av uthyrd sommarstuga
Ohjaus: Richard Dinter
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2019
Kesto: 13 min