Muumien taikatalvi (2017)

Näytös on pääsääntöisesti suunnattu pääkaupunkiseudun päiväkodeille ja koululaisille. Huom! Näytöksen yhteydessä 27.9. klo 9:30 Savoy-teatterissa ei ole lipunmyyntiä!

Kaikki tietävät, että muumit nukkuvat talven läpi. Mutta tämä talvi on erilainen. Nuuskamuikkusen lähdettyä reissulleen Muumipeikko päättää pysytellä talven hereillä. Tuttujen hahmojen lisäksi talvella kohtaa monenlaista uutta vipeltäjää. Jännittävin on vasta tulossa: mystinen vieras nimeltä Joulu, joka tuo kuulemma lahjojakin tullessaan! Muumipeikolla ja hänen perheellään on paljon puuhaa järjestellessään Joulua tervetulleeksi.
Tove Janssonin Taikatalvi-romaaniin (1957) perustuva viehättävä ’huopamuumianimaatio’ on raikas pieni joulutarina liian sliipatun tietokoneanimaatiotulvan keskellä. Käsintehdyt hahmot viehättävät niin lasten kuin aikuistenkin silmää, ja Muumitalon jännittävän vinksahtaneesti toteutetut interiööritkin sopivat tyyliin. Elokuva perustuu Puolassa 1970- ja 80-luvuilla stop-motion-tekniikalla tehtyihin Muumi-tv-animaatioihin, jotka pyörivät Puolan, Saksan ja Itävallan televisiokanavilla. Muumien taikatalvi on koostettu ja ääninäytelty niiden pohjalta Suomessa. Mörkö tietysti saapuu paikalle hienosti toteutetussa ja pelottavassa kohtauksessa, ja uutena hahmona tutustutaan sympaattiseen Surku-koiraan, joka haluaisi juosta susien kanssa.

Eija Niskanen

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: suomi
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: Future Film
  • Kuvaus:
  • Leikkaus: Przemysław Chruścielewski, Jakub Karwowski, Piotr Szczepanowicz