Miss Fisher and the Crypt of Tears (2020)

Australialaiskirjailija Kerry Greenwoodin romaaneihin perustuva tv-sarja Neiti Fisherin etsivätoimisto hurmasi katsojat ympäri maailmaa 1920-luvun glamourilla ja riemastuttavan itsenäisellä sankarittarellaan. Nyt Phryne Fisher (Essie Davis) tekee näyttävän sisääntulon valkokankaalle.

Melbournen kadut ovat vaihtuneet Britannian hallitseman Palestiinan paahtavaan aavikkoon neiti Fisherin saatua tehtäväkseen löytää sheikki Kahlil Abbasin (Kal Naga) nuori sukulaistytär Shirin (Izabella Yena). Jäljet johdattavat Phrynen selvittämään mysteeriä, johon kietoutuu Britannian suurvaltapolitiikka, Shirinin heimon mystinen katoaminen ja muinainen kirous. Apunaan hänellä on televisiosarjasta tuttuun tapaan komisario Jack Robinson (Nathan Page).

Nopeatempoinen juoni tekee pilke silmäkulmassa kunniaa Agatha Christien mysteereille, ja Poirot’ta kurittomampi Phryne Fisher huokuu vastustamatonta energiaa, joka raivostuttaa setämiehet, järkyttää seurapiirirouvat ja vie jalat alta kaikilta, erityisesti komisario Robinsonilta, vaikka tämä muuta sanoisikin. 20-luvun runsas ja eskapistinen estetiikka ilmentää aikakauden kauniita ja optimistisia puolia, mutta muistuttaa myös siirtomaa-ajan raadollisemmasta puolesta.

Piia Lempiäinen

Lauantaina 28.3. Bio Rexissä järjestetään Dress-along-näytös! Lisätietoa tulossa festivaalin Tapahtumat-sivulle.

Dress -along -näytös järjestetään yhteistyössä Hoochie Mama Jane vintageliikkeen kanssa.

  • Kieli: englanti
  • Tekstitys: N/A
  • Levittäjä: All3Media International
  • Kuvaus: Roger Lanser
  • Leikkaus: Stephen Evans