McKellen: Playing the Part (2017)

”Aiemmin elämäni ja ammattini olivat salaisuuteni. Minkä puolen Ian McKellenistä oikein näytän?” Sir Ian McKellen on kieltäytynyt kirjoittamasta omaelämäkertaansa, mutta ohjaaja Joe Stephenson onnistui houkuttelemaan hänet kertomaan elämästään kameralle. Ehkä näin on parempi, sillä Sir Ianin rikkaana soivaa ääntä kuuntelisi loputtomiin.

McKellen: Playing the Part tarjoaa intiimin audienssin rakastetun ja ylistetyn näyttelijälegendan seurassa. Se piirtää muotokuvan sydämellisestä miehestä, jolle näyttelijän ammatti on identiteetti ja monet unohtumattomat roolit – Rikhard III, Macbeth, Gandalf, Magneto – tapa tehdä selkoa itsestään ja maailmasta. Haastatteluja kuvittavat arkistomateriaalin lisäksi McKellenin näyttelijäystävien esittämät dramatisoinnit.

McKellen puhuu lapsuudestaan Lancashiressa, teatterin lumosta, kuuluisista kollegoistaan, kypsemmän iän elokuvatähteydestään ja vapaudesta, joka koitti, kun hän 49-vuotiaana tuli julkisesti ulos kaapista homoseksuaalina. Siitä lähtien taistelu seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta on ollut keskeinen osa McKellenin elämää. Tarinaansa kertoessaan nyt 79-vuotias näyttelijä on vuoroin pohdiskeleva, ilkikurinen, melankolinen, hämmentynytkin. Karisma ja empatiakyky huokuvat jokaisesta kuvasta.

Anna Möttölä

R&A esittää dokumentin erikoisversiona lisähaastattelumateriaaleilla.

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: englanti
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: StoryHill
  • Kuvaus: Eben Bolter
  • Leikkaus: Joe Stephenson, Harry Yendell

Yhteistyössä