Masters of the Form 

Opiskelijatöitä ja Oscar-ehdokkaita. Lyhytelokuvien mestariteoksia à la Andrea Arnold, Ninja Thyberg, J-P Valkeapää, Taika Waititi sekä Ruben Östlund. Elokuvat on puhuttu tai tekstitetty englanniksi, lukuunottamatta elokuvaa Keinu, joka ainoastaan suomeksi puhuttu.

Keinu

J-P Valkeapään ohjaama ja yhdessä Jan Forsströmin kanssa käsikirjoittama lyhytelokuva Keinu on vivahteikas, dramaattisesti hyvin toimiva tarina kahden lapsen iltapäivästä.
Elokuvasta esitetään 35mm filmikopio.

Ohjaus: J-P Valkeapää
Maa: Suomi
Vuosi: 2003
Kesto: 20 min
Two Cars, One Night

Tarina ensirakkaudesta. Kaksi poikaa ja tyttö kohtaavat syrjäisen pubin parkkipaikalla odottaessaan vanhempiaan. Heistä tulee nopeasti tosiystäviä. Elokuva näyttää miten rakkaus voi löytyä sieltä, mistä sitä vähiten odottaa.

Ohjaus: Taika Waititi
Maa: Uusi-Seelanti
Vuosi: 2004
Kesto: 12 min
Let the Others Deal with Love

Ruben Östlundin elokuvaopintojen aikaisessa koulutyössä porukka nuoria miehiä elää reunalla yrittäen samalla säilyttää viattomuutensa.

Alkup. nimi: Låt dom andra sköta kärleken
Ohjaus: Ruben Östlund
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2000
Kesto: 29 min
Stallion

Stallion on eroottinen kasvutarina 16-vuotiaasta Adenasta, joka jahtaa kesälomallaan hyvännäköistä miesopettajaansa. Kaksi kertaa vanhempi David on kaikkea muuta kuin mielissään Adenasin sinnikkäästä lähestymistavasta.

Alkup. nimi: Hingsten
Ohjaus: Ninja Thyberg
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2015
Kesto: 15 min
Wasp

23-vuotiaan Zoën kuuluisi olla villi ja vapaa, mutta hänellä on jo nelipäinen lapsikatras hoidettavanaan. Zoë on rahaton ja hänen lapsillaan on nälkä. Eräänä iltana vanha heila, Dave, palaa kuvioihin ja tarjoaa Zoëlle hetken irtioton arjesta. Lapset saavat jäädä pubin ulkopuolelle odottamaan, samaan aikaan myöhäiskesän ampiaiset saalistavat ruokaa läheisistä roska-astioista.

Ohjaus: Andrea Arnold
Maa: Iso-Britannia
Vuosi: 2003
Kesto: 26 min