Lodz Film School Presents 

Lodz Film School on yksi maailman vanhimmista elokuvakouluista. Koulu painottaa opetusohjelmassaan käytännön työtä ja kouluttaa opiskelijoita elokuvataiteen, television, kuvauksen ja näyttelemisen ammattilaisiksi. Lodz Film School Presents -näytös esittelee valikoiman koulun oppilastöitä vuosilta 2019-2020.

Halo Effect

Elokuva seuraa Studzieniecin nuorisopidätyskeskuksen asukkaita. Keskus muistuttaa pikemminkin kesäleiriä kuin korkean turvallisuuden vankilaa. Tällaisissa paikoissa asukkaille ei anneta tuomioita vuosissa. He eivät voi lähteä ennen 21. syntymäpäiväänsä. Yhteyttä ulkomaailmaan pidetään pääasiassa käyttämällä valvojan huoneessa sijaitsevaa lankapuhelinta.

Alkup. nimi: Efekt Halo
Ohjaus: Patrycja Polkowska
Maa: Puola
Vuosi: 2019
Kesto: 14 min
Ovule

Nainen epäilee miehensä olevan uskoton. Mikä on jatkuvan pelon ja epävarmuuden seuraus?

Ohjaus: Natalia Durszewicz
Maa: Puola
Vuosi: 2019
Kesto: 4 min
Bitter Herb

Kun äiti ennen vanhaan halusi lopettaa imettämisen, hieroi hän koiruohosalvaa rintoihinsa. Maistettuaan kitkerän salvan lapsi ei koskaan enää haluaisi äidinmaitoa.

Alkup. nimi: Piołun
Ohjaus: Maria Ornaf
Maa: Puola
Vuosi: 2019
Kesto: 17 min
Ballast

Perhekokous. Aikuisten huomion puute, kasvatusvirheet sekä epävakaat emotionaaliset siteet johtavat pienen, kyllästyneen, yksinäisen pojan tuhoavaan käyttäytymiseen, josta ei ole paluuta. Tragedia roikkuu langan päässä…

Ohjaus: Daniel Howlid
Maa: Puola
Vuosi: 2020
Kesto: 19 min
Such a Beautiful Town

Kohdatakseen uskottoman kumppaninsa nuori nainen lähtee yksinäiselle matkalle ympäri kaupunkia, joka katu kadulta muuttuu yhä tukahduttavammaksi ja epämiellyttävämmäksi. Peloissaan hän tarkkailee muuttuvaa maailmaa, ja nurkan takana piileviä vaaroja. Päivä tuo lopulta traagisia seuraamuksia mukanaan.

Alkup. nimi: Takie piękne miasto
Ohjaus: Marta Koch
Maa: Puola
Vuosi: 2019
Kesto: 8 min
Bitten

Kesä. Kuumuus. Surisevat hyönteiset. Pakkomielle. Jooga. Rauha. Keskusteluja ja salaperäinen mies vaimonsa kanssa. Zofia tuntee miehen ja tietää, että miehen on muistettava myös hänet, mutta mies kiistää. Vesi suihkussa muuttuu kiehuvaksi. Kaskaiden siritys voimistuu.

Alkup. nimi: Ukąszenie
Ohjaus: Helena Oborska
Maa: Puola
Vuosi: 2019
Kesto: 24 min