Kotimaista, lyhyesti 

Kokeellista kotimaista / kokonaiskesto 86 min / K12

ALKUKUVA: Teräväreunaisten siirtymämerkkien surullinen laulu

Mika Taanila
Suomi / 2017 / 4 min

Taiteilija Mika Taanila kuvittelee, mitä filmillä olevat tekniset merkit tekisivät työpäivän jälkeen.

Embrace

Timo Wright
Suomi / 2017 / 5 min

Hylätty puutalo täynnä yksinäisiä huonekaluja. Hitaasti punainen savu rupeaa valumaan sisään ovista. Lopulta koko talo on peittynyt savuun.

Maailma

Mika Taanila
Suomi / 2017 / 7 min

Elokuva Mies toisesta maailmasta (ohj. Nicolas Roeg 1976) evakuoituna ja ylösalaisin käännettynä. Elämet, huonekalut ja kulkuneuvot odottavat lähestyvää katastrofia autioissa maisemissa. ”We must have died alone, a long long time ago.” (D.B.)

Solace

Timo Wright
Suomi / 2017 / 13 min

Oodi murheelle. Erilaiset ihmiset itkevät kameran edessä. Syytä heidän itkulleen ei kerrota. Tämän jaettu kokemus voi tarjota katsojalle surusta puhdistavan vapauttavan hetken.

Viimeiset linnut

Hanna Maria Anttila
Suomi / 2017 / 15 min

Kunnianosoitus teollisen lasinpuhalluksen traditiolle sekä lasinpuhaltajan ammattitaidolle. Teos on pääosin kuvattu Nuutajärvellä, jossa vuoteen 2014 saakka toimi Suomen vanhin lasitehdas. Tarinan keskiössä on nuori lasinpuhaltaja Kirsi Anttila perheineen.

To Silence

Salla Sorri
Suomi, Espanja, Kuuba / 2016 / 9 min / Black Factory Cinema

Voiko rakastajattaren kanssa perustaa perheen, jos on jo entinenkin? Elokuva päätöksistä, rakkaudesta ja sen puutteesta.

Tutkimuksia draaman ekologiasta

Eija-Liisa Ahtila
Suomi / 2017 / 27 min / Crystal Eye

Elokuva esittämisen keinoista polkuna toisten elollisten olentojen luo. Se vie eteenpäin Ahtilan kahdessa edellisessä teoksessa (Marian Ilmestys 2010, Horizontal 2011) esiin tuotuja kysymyksiä ekologisesta elokuvakerronnasta ja pohtii esittämistä, kuvautumista ja kuvittelukykyä liikkuvan kuvan kontekstissa.

Natural Disasters

Antti Polojärvi
Suomi / 2017 / 7 min

Vihamieliset kommentit saavat pienen ihmisjoukon lopettamaan YouTube-kanavansa. Samanaikaisesti Itämeren aallot huuhtovat rantakiviä taukoamatta. Elokuva olemisesta ja poistumisesta.