Kiss Me Quick, I’m Irish! 

Tuoreita irlantilaisia lyhtyelokuvia.

An Island

An Island kuvaa yksinäisen tutkimusmatkailijan fyysistä ja emotionaalista matkaa kohti syrjäisen saaren vuorenhuippua. Ympärillä tapahtuu kaikenlaista, ja päähenkilömme kohtaa elämän ilon ja tuskan, rakkauden ja menetyksen sekä ihmeellisen luonnon.

Ohjaus: Rory Byrne
Maa: Irlanti
Vuosi: 2017
Kesto: 13 min
Departure

Irlantilaisella isoäidillä Almalla on jälleen edessä yksinäinen joulu erossa ulkomailla asuvasta perheestään. Tragedia muuttuu nopeasti komediaksi, kun universumi juonittelee hänet lähemmäksi perhettään kuin mitä hän olisi koskaan osannut kuvitella.

Ohjaus: Aoífe Doyle
Maa: Irlanti
Vuosi: 2017
Kesto: 10 min
Hey Ronnie Reagan

Vuonna 1984 pieni tuntematon Tipperaryn kylä singahti koko maailman
tietoisuuteen, kun Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan saapui vierailemaan esi-isiensä kotiseudulle. Sanottiin, ettei Ballyporeen olisi koskaan enää entisensä…

Ohjaus: Maurice O’Brien
Maa: Irlanti
Vuosi: 2017
Kesto: 11 min
Late Afternoon

Vanhempi nainen, Emily, kokee itsensä irralliseksi ympäröivästä maailmasta. Hän lähtee matkalle muistoihinsa, eläen uudelleen hetkiä elämästään. Emilyn on kohdattava menneisyytensä jotta hän voi täysin omaksua nykyhetken.

Ohjaus: Louise Bagnall
Maa: Irlanti
Vuosi: 2017
Kesto: 10 min
Mother & Baby

Vuosikymmenien ajan katolinen Irlanti lukitsi avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia laitoksiin
rangaistuksena näiden syntisille äideille. Voimakkaista arkistomateriaaleista koottu dokumentti tarjoaa tuskallisen mutta vapauttavan katsauksen Irlannin julmaan ensikoti-bisnekseen.

Ohjaus: Mia Mullarkey
Maa: Irlanti
Vuosi: 2017
Kesto: 18 min

Yhteistyössä