Hevi reissu (2018)

Näytös on pääsääntöisesti suunnattu pääkaupunkiseudun koululaisille. Huom! Näytöksen yhteydessä 26.9. klo 13:00 elokuvateatteri Orionissa ei ole lipunmyyntiä!

”Impaled Rektum – meidän nimi. Seivästetty perse. Se on jämäkkä!”
Pohjoisen pikkukylän Turo (Johannes Holopainen) kavereineen on soittanut heviä jo 12 vuotta. Vimma on kova, joskin syömään lähdetään, kun äiti kutsuu, eikä bändiä ole vielä nähty keikoilla. Sympaattiset hevipojat eivät oikein istu paikallisen miehen muottiin: pillurallijengi haukkuu Turon homoksi ja poliisi epäilee huumediileriksi. Kaikki muuttuu, kun Impaled Rektum päättää lähteä Norjaan festareille. Nyt outolintujen bändi saa tunnustukseksi kaupungin viirin ja kukkakaupan Miian (Minka Kuustonen) huomion.

Komediallinen melodraama seuraa buddy-leffan kaavaa: on muottiin sopimaton kaveriporukka, yhteinen unelma, ihastus, arkkivihollinen ja hulluja mutkia matkassa. Leffan huumori on railakasta ja stereotypioilla pelaavaa. Onko ahman kanssa painiva hevimies ”hyvää elokuvaa”? Ei varmasti. Haittaako se? Ei tosiaan.

Hyvää makua koettelevassa menossa on mukana huomioita suomalaisesta tavallisuuden tavoittelusta ja miehisten roolien kapeudesta. Elokuvan muoto haastaa normeja vähän kuin hevikin. Sekään, että bändin solisti huutaa täyttä kurkkua ja oksentaa yleisönsä päälle, ei ole aivan kaikkia varten.

Saara Tuusa

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: norja, suomi
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: Finnkino
  • Kuvaus: Harri Räty
  • Leikkaus: Kimmo Taavila

Yhteistyössä