Hear Me Roar, Shortly 

Ääni kuuluviin! Tarinoita rohkeudesta, marginaalista ja oman äänen löytämisestä.

In the Frame

Oxana on transnainen Chisinausta, mutta muut tuntevat hänet miehenä. Syrjinnän pelossa hän elää kaksoiselämää, joka on kuitenkin muuttumassa, kun hänen ristiinpukeutuva ystävänsä kutsutaan soittamaan levyjä paikallisissa queer-bileissä. Oxana päättää osallistua tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

Ohjaus: Ion Gnatiuc, Artiom Zavadovsky
Maa: Moldova, Ranska, Romania, Saksa
Vuosi: 2018
Kesto: 17 min
Juck (Thrust)

Tanssiryhmä Juck (suom. Nylkytys) löi läpi vuonna 2013 viraalivideossa, jossa ryhmä venytti rajoja siitä, miten naiskeho saa ilmaista itseään. Sittemmin ryhmä on nylkyttänyt tiensä maailmalle. Dokumentin, tanssin ja fiktion välillä tasapainotteleva elokuva kysyy, mitä feminiinisyys on.

Ohjaus: Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 17 min
My Gay Sister

Siskosten välinen suhde joutuu koetukselle, kun pikkusisko Cleo kohtaa uuden roolimallin. Kaiken keskelle nousee kysymyksistä suurin: mistä tiedät rakastuneesi, ja onko vastaukseen oikotietä? Draama luottamuksen rakentamisesta.

Alkup. nimi: Min homosyster
Ohjaus: Lia Hietala
Maa: Norja, Ruotsi
Vuosi: 2017
Kesto: 15 min
Our Skin

Yössä tapahtuu odottamaton käänne, kun sotaveteraani ja rodullistettu transnainen kohtaavat. Ohikiitävä hetki sukupuolen, seksuaalisuuden ja trauman rajamailla raottaa verhoa yksinäisyyden ja läheisyydenkaipuun edessä. Dokumentti rakentuu todellisen ääniraidan ympärille.

Ohjaus: Joao Queiroga
Maa: Portugali
Vuosi: 2016
Kesto: 17 min
Prisoner of Society

Prisoner of Society on intiimi sukellus nuoren transnaisen elämään vapaudenkaipuun ja perheen odotusten ristitulessa keskellä Georgian tulenarkaa LGBT-politiikkaa. Perheenjäsenten pelkojen ja motiivien paljastuessa elokuva saattaa yhteen kaksi näennäisen erillistä todellisuutta ja kysyy, millaista on elää ulkopuolisena omassa kodissaan.

Ohjaus: Rati Tsiteladze
Maa: Georgia, Latvia
Vuosi: 2017
Kesto: 15 min

Yhteistyössä