Hannu Karpon Suomi: Tositarinoita havumetsien maasta (1963-2011) (2017)

Hannu Karpon Suomi -näytöksessä kartoitetaan havumetsäisen absurdistanin rajapyykkejä ja kerrataan Karpon televisio-ohjelmien unohtumattomia hetkiä. Juttujen aihekirjo ulottuu ojariidoista avaruusturismiin ja diesel-verosta tölkinvetimiin. Myös byrokratia, prostituutio, asunnottomuus, rattijuoppous, liikenne sekä yleinen hullunkurisuus saavat osansa. Mukana menossa ovat mm. Nilsiän öljysheikki, sammakkoprofessori, Niilo Yli-Vainio, Ensio Itkonen ja Irwin.

Kansan syvien rivien äänitorvi on suomalaisen television ikonisimpia hahmoja. Hänen seitsemälle vuosikymmenelle ulottuva toimittajan uransa on lähes yhtä pitkä kuin television historia Suomessa. Karpo aloitti uransa Yleisradion nuortenohjelmissa vuonna 1958, toimi Yleisradion ajankohtais- ja reportaasiohjelmien toimittajana, ohjaajana ja tuottajana vuodet 1963–81. Mainostelevisiossa hän tuotti ja toimitti Pallosalama Oy:n nimissä yli 800 ohjelmaa, niistä pitkäaikaisin ja muistetuin on Karpolla on asiaa (1981-2007).

Hannu Karpo on saanut kaksi elokuvataiteen valtionpalkintoa, tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, valtion journalistipalkinnon sekä Kultaisen Venlan elämäntyöstään. Lisäksi hänet on palkittu Cannesin elokuvajuhlilla sekä Berliinin liikennefilmifestivaaleilla.

KAVI

Koosteen suunnittelu ja toteutus: Sami Hantula, Timo Kinnunen ja Tommi Partanen / KAVI 2017

  • Kieli: suomi
  • Tekstitys: N/A
  • Levittäjä: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Yhteistyössä