Full of Love – Pakomatka pakastimesta (2018)

Nainen kävelee yleisön edessä ja tiputtaa valkoisen liinan. Hän katsoo kaukaisuuteen, yleisö tuijottaa. Vaikka numero on vasta alkanut, Suomen ehkä tunnetuimman burleskiartistin Bettie Blackheartin voimakas karisma johdattelee jo katsojia keskelle lunta ja talvea. Se on niin hypnoottinen, että dokumenttiohjaaja Iina Terhokin lumoutuu. Kun vaatteet vähenevät ja jäinen hahmo sulaa riehakkaaksi kesäksi, Terhokin on toiveikas: ehkä burleski voisi sulattaa hänetkin.

Full of Love – Pakomatka pakastimesta on yhdistelmä omaelämäkertaa ja Suomi-burleskia. Se on eräänlainen kasvukertomus, mutta myös tutkielma estoista ja suku- puolesta – kaikesta, mikä on patoutunut vuosien varrella ja mitä burleskilla voi tutkia. Kun Petra Innanen eli Bettie Blackheart luotsaa Terhoa, yleisö voi olla varma, että matkalla näkyvät niin suomalaiset kuin ulkomaisetkin tähdet Erochica Bamboota ja Satan’s Angelia myöten.

Terhon ja Bettie Blackheartin mukana katsojat pääsevät sekä oppitunneille että Helsinki Burlesque Festivalin loppuvuosien kulisseihin. Viimeistään siinä vaiheessa, kun burleskifestivaalin vihonviimeiset aplodit ja juonnot pyörivät, käy selväksi, että burleskissa ei tosiaankaan ole kyse vain alastomista vartaloista.

Susanna Peltonen

21.9. klo 20.45 Korjaamo Kino Kulmasalissa ja klo 21.00 Korjaamo Kino Elokuvasalissa vieraana ohjaaja Iina Terho ja työryhmä.

  • Alkup. nimi: Full of Love – pakomatka pakastimesta
  • Kieli: englanti, suomi
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: Sydänfilmi Oy
  • Kuvaus: Arttu Peltomaa, Iina Terho
  • Leikkaus: Okku Nuutilainen