Filmmaker in Focus: Victor Lindgren 

Victor Lindgren on ruotsalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen usein poliittissävytteisiä ja inhimillisiä lyhytelokuvia on esitetty ja palkittu ympäri maailmaa. Kuuden lyhytelokuvan retrospektiivinäytös esittelee Lindgrenin ohjaustöitä mm. Undress Me -elokuvan, joka palkittiin vuonna 2013 queer-elokuvan Teddy-palkinnolla Berlinalen elokuvajuhlilla.

Undress Me

Transnainen Mikaela tapaa eräänä iltana miehen, joka seuraa häntä kotiin. Elokuva tarkastelee käsityksiämme sukupuolesta ja siitä, kuinka oma identiteettimme voi muodostua sen perusteella, miten muut näkevät meidät.

Alkup. nimi: Ta av mig
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2013
Kesto: 15 min
I Turn to You

Elinin ja Jennien eronneiden vanhempien välit ovat tulehtuneet. Elokuva seuraa vanhempien juonittelevaa kanssakäymistä siskosten näkökulmasta.

Alkup. nimi: Jag vill nå dig
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2015
Kesto: 15 min
It’s Okay to Eat Fish Cause They Don’t Have Any Feelings

Matilda on kotona isoveljensä Peterin kanssa, kun tämän tyttöystävä Elin tulee kylään. Elin on kaikkea mitä Matilda tahtoisi olla. Hän rakastaa sitä miten Elin pukeutuu ja liikkuu, koko hänen olemustaan. Ehkä jopa enemmän kuin Peter.

Alkup. nimi: Fiskar har inga känslor
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2015
Kesto: 13 min
Tiny Tiny Pieces

Fia asuu mielisairaan isänsä kanssa pienessä yhteisössä, jossa on tärkeää olla erottumatta. Hän tekee kaikkensa piilottaakseen todelliset kotiolonsa. Riideltyään poikaystävänsä kanssa juhlissa Fia pakenee ja lähtee ajelulle Elsan kanssa, joka ei erottumista pelkää.

Alkup. nimi: Små små bitar
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2015
Kesto: 22 min
Meet Me in Holmsund

Sabina on matkustanut veljiensä kanssa Romaniasta Holmsundiin töiden perässä. Elinin kesäloma on juuri alkanut. Sinä iltana he tapaavat.

Alkup. nimi: Den blomstertid nu
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2016
Kesto: 15 min
The Comet

Kaksi miestä piileskelee aidan takana rajanylityspaikalla. He pakenevat kotimaansa sortoa ja vainoa, mutta vain toinen heistä pääsee Ruotsiin asti. Häntä kutsutaan Komeetaksi.

Alkup. nimi: Kometen
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2017
Kesto: 11 min