Filmmaker in Focus: Ulla Heikkilä 

Ulla Heikkilä on ohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka ensimmäinen pitkä elokuva, rippileiristä kertova Eden, sai ensi-iltansa elokuussa 2020. Heikkilä on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2016 pääaineenaan elokuvaohjaus. Hän on toiminut myös televisiokäsikirjoittajana (mm. Kalifornian Kommando ja Paras vuosi ikinä) sekä dramaturgina (mm. Aikuiset). Elokuvien ja tv:n lisäksi Heikkilä on kirjoittanut ja ohjannut teatteria, kuunnelmia ja musiikkivideoita. Neljän lyhytelokuvan retrospektiivinäytös esittelee Heikkilän lyhytelokuvat Joutomaa (2016), Golgata (2016), #sovitus (2017) ja Let Her Speak (2019), jotka ovat kiertäneet useilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

Joutomaa

Joutomaa on tragikoominen ensemble-elokuva nuorista talonvaltaajista, jotka asuvat hylätyssä merenrantahotellissa. Parhaat päivänsä nähnyt hotelli mahdollistaa elämän yhteiskunnan ulkopuolella, ainakin hetkellisesti. Talo ei ole vain talo – se on utopistinen tila, jossa rakastua, juhlia ja olla vapaa. Mutta voivatko huolettomuuden päivät kestää, kun taloa uhkaavat sekä ulkopuoliset voimat että sisäiset ristiriidat?

Ohjaus: Ulla Heikkilä
Maa: Suomi
Vuosi: 2016
Kesto: 30 min
Golgata

Kymmenvuotias Inari valmistautuu vappujuhliin innostuneen äitinsä ja vastahakoisen isänsä kanssa. Taatakseen kaikille miellyttävän illan Inari päättää tehdä sopimuksen Jumalan kanssa.

Ohjaus: Ulla Heikkilä
Maa: Suomi
Vuosi: 2016
Kesto: 28 min
Tuottaja: Marja Pihlaja
#sovitus

Kolmekymppinen Madde hengailee kaupungilla parhaiden ystäviensä Auran ja Julian kanssa, kun kaiken keskeyttää tumma hahmo menneisyydestä: entinen bestis Elsi. Madden traumat nousevat pintaan ja hän yrittää piiloutua, mutta Julia ja Aura pakottavat hänet esiin. Madden on viimein pakko tehdä sovitus menneisyytensä kanssa. Nyt on Elsin vuoro kuunnella.

Ohjaus: Ulla Heikkilä
Maa: Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 10 min
Tuottaja: Marja Pihlaja
Let Her Speak

Meritoitunut naistutkija saa kansainvälisessä konferenssissa huomata miespuolisen moderaattorin selittävän hänelle naisen omaa teoriaa, kunnes välihuuto yleisöstä herättää puhujat ja kuulijat.

Ohjaus: Ulla Heikkilä
Maa: Ruotsi, Suomi
Vuosi: 2019
Kesto: 13 min
Tuottaja: Elli Toivoniemi, Farima Karimi, Siri Hjorton Wagner