Filmmaker in Focus: Jacqueline Lentzou 

Jacqueline Lentzou (Ateena, 1989) on käsikirjoittaja ja ohjaaja, jonka elokuvamaiseen kieleen sisältyy runon löytäminen näennäisesti arkipäivän tiloista ja / tai visuaalisen runouden luominen sanan ja kuvan yhdistämisen kautta. Hän kokeilee muotoja, kestoa ja tunteita. Temaattisesti hänen elokuvansa käsittelevät epätavallisia perhesuhteita, rakkautta (ja sen puuttumista) sekä yksinäisyyden ja kuulumisen käsitteitä. Hänen ohjaamiaan lyhytelokuvia on esitetty ja palkittu lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, joista arvokkain Cine Leica Discovery Award -palkinto Cannesin Semaine De La Critique (2018) -sarjassa elokuvalle Hector Malot: The Last Day of the Year.

Thirteen Blue

Intiimi luonneanalyysi teinitytöstä, joka yrittää ymmärtää ympäristöään sukeltamalla omaan maailmaansa.

Ohjaus: Jacqueline Lentzou
Maa: Iso-Britannia, Kreikka
Vuosi: 2013
Kesto: 18 min
Fox

Stephanos treenaa räpin tahtiin helteisessä Ateenassa. Riideltyään jälleen äitinsä kanssa, hän jää yksin huolehtimaan sisaruksistaan ja perheen sairastelevasta Lucy-koirasta. Kesäinen laiskuus pizza-laatikoiden ja vastaamattoman puhelimen ympäröimänä keskeytyy Lucyn äkilliseen kuolemaan. Lisää muutoksia on luvassa: päivä paljastuu Stefanoksen ja sisarusten viimeiseksi huolettomaksi päiväksi, kun he viimein vastaavat puhelimeen.

Alkup. nimi: Alepou
Ohjaus: Jacqueline Lentzou
Maa: Kreikka
Vuosi: 2016
Kesto: 29 min
Hiwa

Jayn unessa Ateenan auringonvalo on niin heikko, että sitä voi tuijottaa suoraan kohti sokeutumatta.

Ohjaus: Jacqueline Lentzou
Maa: Kreikka
Vuosi: 2017
Kesto: 11 min
Hector Malot: The Last Day of the Year

Uuden Vuoden aatto valkenee kuun maalaamassa autossa ja Sofialla on haave, josta hän ei kerro kenellekään. Aavikolla kävellessään hän saa tietää olevansa sairas. Hän esittää, ettei häntä kiinnosta. Onko hän kadottanut sydämensä?

Alkup. nimi: Ektoras Malo: I Teleftea Mera Tis Chronias
Ohjaus: Jacqueline Lentzou
Maa: Kreikka
Vuosi: 2018
Kesto: 15 min
The End of Suffering (a proposal)

Sofia panikoi, taas. Universumi päättää ottaa yhteyttä häneen. Tuonpuoleinen vuoropuhelu. Maapallon sinfonia Marsille, jossa ihmiset haaveilevat hereillä ja taistelevat rakkauden puolesta.

Ohjaus: Jacqueline Lentzou
Maa: Kreikka
Vuosi: 2020
Kesto: 14 min