Filmmaker in Focus: Bahar Pars 

Bahar Parsin tähdittämiä ja ohjaamia lyhytelokuvia. Bahar Pars on paikalla näytöksessä.

Ariel

Tytöllä on syntyessään siivet. Kun Filip ja Anna ymmärtävät ensimmäistä kertaa, että heidän vastasyntynyt tyttärensä ei ole kuin muut lapset, he reagoivat täysin vastakkaisilla tavoilla. Anna pitää sitä ihmeenä, kun taas Filip tuntee siitä häpeää. Vaatiiko aikuisena selviytyminen yhteyden katkaisemista kaikkeen maagiseen?

Ohjaus: Linus Tunström
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 14 min
Baby

34-vuotias Emma ja 16-vuotias Joel tapaavat toisensa eräänä alkukesän yönä kotimatkalla Tukholmassa. Kun yö muuttuu aamuksi, salaisuudet on jaettu.

Ohjaus: Lovisa Siren
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2016
Kesto: 30 min
Bacha Posh

Iranilaispakolainen Maryam ja hänen äitinsä päätyvät Afganistaniin matkallaan Eurooppaan. Kun sissisotilaat tappavat äidin, Maryamin täytyy selvitä yksin. Hän naamioituu pojaksi ja lähtee tietämättään kävelemään miinakentän läpi. Vanhoillinen lammaspaimen ja sotilas Ahmed pelastaa hänen henkensä. Seuraa odottamaton ystävyys ja rakkaus, mutta Ahmed ei tiedä Maryamin todellista identiteettiä. Maryam puolestaan saa tietää, että Ahmedilla oli jotain tekemistä hänen äitinsä kuoleman kanssa.

Ohjaus: Bahar Pars
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 13 min
Ghetto Swedish

Rodullistettu Aisatou on palkattu ääninäyttelijäksi mainostoimistoon. Aluksi kaikki näyttää menevän hyvin, kunnes edessä on päätös: noudattaako stereotypiaa vai kieltäytyäkö koko hommasta?

Alkup. nimi: Rinkebysvenska
Ohjaus: Bahar Pars
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2015
Kesto: 11 min
The Turk Shop

Luovassa toimistossa jossain päin Tukholmaa palaveri keskeytyy. Cecilia kertoo polttareissa kuulemansa jutun mamukioskista. Toimiston uusi työntekijä Asal kyseenalaistaa Cecilian sanavalinnan. Ceclia loukkaantuu syvästi, ja lopulta syytökset kaatuvat Asalin niskaan.

Alkup. nimi: Turkkiosken
Ohjaus: Bahar Pars
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2017
Kesto: 7 min