ELO: 60v juhlanäytös 

Suomalainen elokuvakoulutus käynnistyi vuonna 1959, kun Taideteolliseen oppilaitokseen Ateneumissa perustettiin Kamerataiteen osasto. 1970-luvun alussa osasto muutti Pasilan vesitorniin, jossa maailman ensimmäinen vedenalainen elokuvakoulu jatkoi toimintaansa 1980-luvun puoliväliin asti. Sen jälkeen elokuvan tekemistä opiskeltiin Punavuoressa Pursimiehenkadulla, kunnes vuonna 2000 elokuvakoulu siirtyi Taideteollisen korkeakoulun yhteyteen rakennetun Mediakeskus Lumen tiloihin Hämeentiellä. Nykyiselle Aalto-yliopiston kampukselle Espoon Otaniemeen elokuvakoulu muutti tammikuussa 2017. Rakkaalla ELO:lla on läpi historian ollut monta nimeä: Kamerataiteen osasto, Elokuva- ja tv-linja, Elokuvataiteen laitos, Elokuvataiteen osasto ja Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osasto. Tänään koulu on nimeltään Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos.

Kuppikunta

Kolme elämäntapaopiskelijaa ovat valinneet elämäntyylin, joka ei ole niin vain mitattavissa millään ulkopuolisen maailman mittareilla, hyödyllisyydellä tai tehokkuudella. Nykymaailmassa, jossa tullaan, mennään ja vaihdutaan usein, he ovat päättäneet pysähtyä ja pysytellä perimmäisten kysymysten äärellä.

Ohjaus: Reetta Huhtanen
Maa: Suomi
Vuosi: 2008
Kesto: 20 min
Ghosts

Elokuva rakennuksesta joka alun perin rakennettiin kirjekuoritehtaaksi, nykyisin tuo rakennus toimii turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena. Ihmisvarastona.

Ohjaus: Jan Ijäs
Maa: Suomi
Vuosi: 2009
Kesto: 16 min
Pyramidi

Nuori mies menettää työpaikkansa verkostomarkkinointibisneksessä ja ajautuu asunnottomana Helsingin kaduille. Kun hän kohtaa Kalliossa asuvan omituisen tytön jonka äiti on kuollut jokin aika sitten, tunkee hän asumaan tämän nuhjuiseen kämppään – vain päästäkseen pahimman yli, ilman romanttisia aikeita. Kohtalokas virhe erään käpyläläisen pariskunnan luona muuttaa kuitenkin suunnitelmia.

Ohjaus: Mikko Myllylahti
Maa: Suomi
Vuosi: 2012
Kesto: 32 min
High Hopes

Tarina keksijä pariskunnasta ja heidän mielettömästä visiosta kasvattaa lapsensa lentämään.

Ohjaus: Mazdak Nassir
Maa: Suomi
Vuosi: 2007
Kesto: 14 min
Korsoteoria

Korsoteoria kertoo Ellistä, varastotyöläisestä, joka ei ole koskaan matkustanut Suomen ulkopuolelle. Ulkomaanmatka on hänen iloista vapaan elämänsä ainoa haave. Valitettavasti Ellin päihteitä väärinkäyttävä ystävä onnistuu hukkaamaan hänen matkasäästönsä. Samaan aikaan Elli tapaa hieman korkeammasta elintasosta nauttivan nuoren Hezen. Nuorukainen rakastuu pennitömään Elliin, jonka on tehtävä nyt valinta: Käyttääkö Hezeä hyväkseen ja varastaa tältä matkarahat vai ottaako vastaan tämän rakkaus?

Ohjaus: Antti Heikki Pesonen
Maa: Suomi
Vuosi: 2012
Kesto: 29 min

Yhteistyössä