EFA Shorts 2019: 3 

EFA Shorts on Euroopan elokuva-akatemian lyhytelokuvakiertue, joka tuo eurooppalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa elokuvasaleihin ympäri Euroopan. Näytökset esittelevät valikoiman vuoden 2019 palkintoehdokkaista. Elokuvat esitetään kolmessa näytöksessä.

Excess Will Save Us

Pienessä pohjoisranskalaisessa kylässä on julistettu hätätila: Metsästyskausi on alkanut ja humaltuneet puolalaiset työntekijät ovat ajautuneet tappeluun.

Ohjaus: Morgane Dziurla-Petit
Maa: Ranska, Ruotsi
Vuosi: 2019
Kesto: 14 min
Patision Avenue

Yannin äiti on matkalla koe-esiintymään Shakespearen Violan rooliin, kun hän huomaa jättäneensä nuoren poikansa yksin kotiin. Monien puheluiden aikana hän yrittää tasapainotella elämänsä tärkeimpien roolien välillä.

Ohjaus: Thanasis Neofotistos
Maa: Kreikka
Vuosi: 2018
Kesto: 12 min
The Christmas Gift

20. joulukuuta vuonna 1989, muutama päivä diktaattori Nicolae Ceaușescun verisen kukistamisen jälkeen, isän rauhallinen ilta muuttuu painajaiseksi, kun hän saa selville hänen poikansa lähettäneen kirjeen joulupukille.

Alkup. nimi: Cadoul de Craciun
Ohjaus: Bogdan Mureşanu
Maa: Espanja, Romania
Vuosi: 2018
Kesto: 23 min
Weightlifter

Painonnostaja Petro valmistautuu tärkeään kilpailuun. Ennen kilpailua hän saa kuitenkin kuulla traagisia uutisia ja edessä on vaikea päätös. Sisäinen ristiriita tekee Petrosta muutakin kuin vain mekaanisen lihaskimpun.

Alkup. nimi: Штангіст
Ohjaus: Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk
Maa: Puola, Ukraina
Vuosi: 2019
Kesto: 30 min

Yhteistyössä