EFA Shorts 2019: 2 

EFA Shorts on Euroopan elokuva-akatemian lyhytelokuvakiertue, joka tuo eurooppalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa elokuvasaleihin ympäri Euroopan. Näytökset esittelevät valikoiman vuoden 2019 palkintoehdokkaista. Elokuvat esitetään kolmessa näytöksessä.

Cavalcade

Voimmeko uskoa silmiämme? Johann Lurfin lyhytelokuvat liikkuvat usein toden ja harhan arvoituksellisessa välimaastossa. Ne haastavat aistimme selittämään ympäröiviä näkyjä ja ääniä kauniilla ja hienovaraisilla trompe l’oeil -efekteillä. Sekä 2D- että 3D-versioina lumoavassa Cavalcadessa Lurf kajoaa ensimmäistä kertaa fyysiseen tilaan.

Ohjaus: Johann Lurf
Maa: Itävalta
Vuosi: 2019
Kesto: 5 min
Edna – One of Many

Edna-animaatio on saanut inspiraationsa pakolaiskriisistä, jossa Makedonialla oli valitettava rooli läpikulkumaana. Pohjimmiltaan elokuva on poikkeuksellisiin olosuhteisiin sijoittuva rakkaustarina, joka kerrotaan hyvin abstraktilla ja runollisella tavalla.

Alkup. nimi: Edna
Ohjaus: Vuk Mitevski
Maa: Makedonia
Vuosi: 2019
Kesto: 11 min
Egg

Nainen on lukittuna kotiinsa oudon munan kanssa, joka toisaalta houkuttaa ja toisaalta pelottaa häntä. Jos hän syö munan, häntä kaduttaa. Sitten hän tappaa sen. Ja sitten hän antaa munan kuolla nälkään.

Ohjaus: Martina Scarpelli
Maa: Ranska, Tanska
Vuosi: 2019
Kesto: 13 min
Reconstruction

17-vuotias Olda odottaa oikeudenkäyntiään. Monotoninen vankilaelämä kietoutuu hiljalleen yhteen yhden kesäillan tapahtumien kanssa, jolloin tylsyys muuttui julmaksi huviksi, joka taas johti kuolemaan.

Alkup. nimi: Rekonstrukce
Ohjaus: Jiří Havlíček, Ondřej Novák
Maa: Tšekki
Vuosi: 2018
Kesto: 15 min
The Marvelous Misadventures of the Stone Lady

Banaalina arkkitehtuurisena ornamenttina olemiseen kyllästynyt patsas karkaa Louvresta ja kohtaa todellisen elämän Pariisin kaduilla.

Alkup. nimi: Les Extraordinaires Mésaventures de la jeune fille de pierre
Ohjaus: Gabriel Abrantes
Maa: Portugali, Ranska
Vuosi: 2019
Kesto: 20 min
The Tent

Riitaisa neljän hengen perhe on menossa retkeilemään, mutta huonot kommunikaatiotaidot tekevät teltan pystytyksestä mahdotonta. Lapset reagoivat pahoin painostavaan ilmapiiriin ja vanhempien välinen konflikti nousee pintaan – lopulta shokeeraava salaisuus paljastuu.

Alkup. nimi: Teltet
Ohjaus: Rebecca Figenschau
Maa: Norja
Vuosi: 2019
Kesto: 17 min

Yhteistyössä