EFA Shorts 2019: 1 

EFA Shorts on Euroopan elokuva-akatemian lyhytelokuvakiertue, joka tuo eurooppalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa elokuvasaleihin ympäri Euroopan. Näytökset esittelevät valikoiman vuoden 2019 palkintoehdokkaista. Elokuvat esitetään kolmessa näytöksessä.

A Worthy Man

Yö toisensa jälkeen Erik työskentelee yksin leipomossaan. Seuranaan hänellä on vain myöhäisillan radio-ohjelma, jonka hän pyrkii aina kuuntelemaan loppuun tietääkseen, joko vihdoin viikon vitsiniekka -titteli tipahtaisi hänelle. Hän on vähitellen etääntynyt, ja kaikki hänen pyrkimyksensä yhteyden palauttamiseksi näyttävät turhilta. Kasvava masennus saa Erikin pois tolaltaan ja kulminoituu lopulta epätoivoiseen avunhuutoon.

Alkup. nimi: En værdig mand
Ohjaus: Kristian Håskjold
Maa: Tanska
Vuosi: 2018
Kesto: 20 min
Dogs Barking at Birds

Koulu on loppunut, ilmassa on jännitystä ja turistit täyttävät Porton kadut ja kahvilat. Vincente näkee kaupungin muuttuvan päivä päivältä kesän ensimmäisten päivien myötä. Mutta myös hän on muuttunut ja uuden elämänvaiheen odotus alkaa.

Alkup. nimi: Cães que ladram aos pássaros
Ohjaus: Leonor Teles
Maa: Portugali
Vuosi: 2019
Kesto: 20 min
Hard On

Nainen kuvaa kaiken salaa. Surrealistisessa asunnossa puuma, vieras, lapsi, sekä lupaus koirasta, jos lapsi leikkii mukana.

Ohjaus: Joanna Rytel
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2019
Kesto: 19 min
Watermelon Juice

Barbara ja Pol viettävät ystäviensä kanssa lomaa luonnon keskellä. Löydettyään rauhallisen ja intiimin paikan, Barbaran vanhat haavat parantuvat ja itkun ja naurun myötä myös hänen seksuaalisuutensa määrittyy uudelleen.

Alkup. nimi: Suc de Síndria
Ohjaus: Irene Moray
Maa: Espanja
Vuosi: 2019
Kesto: 22 min

Yhteistyössä