Daughter of Mine (2018)

Kymmenvuotias Vittoria (Sara Casu) kääntyy rodeokilpailuissa väärästä kulmasta ja törmää Sardinian seksihelteen villitsemään pariskuntaan. Keskeytynyt akti saa miehen ärjäisemään, mutta vaalea nainen nykii pikkumekkoaan hieman alemmas ja yrittää halata. ”Äiti!” Vittoria huutaa – ja juoksee toisen naisen syliin.

Todellisuudessa molemmat naiset ovat hänen äitejään, kuten Vittoria pian ymmärtää. Viinaan ja miehiin menevä Angelica (Alba Rohrwacher) antoi hänet syntymässä pois lapsettomalle ja kunnolliselle Tinalle (Valeria Golino). Virallisia adoptiopapereita ei kuitenkaan koskaan tehty, joten Tina auttaa Angelicaa mukisematta niin lannanluonnissa kuin siivoamisessa. Kun Angelica pyytää Tinaa maksamaan tonnien veromätkyt, raja on viimein vedettävä. Viimeisenä oljenkortenaan Angelica lupaa lähteä iäksi, kunhan Tina vain auttaa ja antaa tavata Vittorian vielä viimeisen kerran.

Vaikka Angelican ensimmäinen humalainen halausyritys sai Vittorian pinkaisemaan pakoon, kaoottinen ja sähäkkä Angelica alkaa kiehtoa tyttöä yhä enemmän. Urkuharrastuksen pariin kannustava Tina alkaa pian vaikuttaa tylsältä, kun ollakseen cool pitäisi osata kertoa kielaritekniikasta koulun pihalla. Laura Bispuri (Sworn Virgin, R&A 2015) kuvaa elokuvassaan hienovaraisesti, miten muuttuva voimatasapaino ja pelko tyttären menettämisestä ajaa molemmat äidit epätoivoisiin tekoihin.

Sanni Myllyaho

  • Alkup. nimi: Figlia Mia
  • Kieli: italia
  • Tekstitys: englanti
  • Levittäjä: The Match Factory
  • Kuvaus: Vladan Radovic
  • Leikkaus: Carlotta Cristiani

Yhteistyössä