Bombshell: The Hedy Lamarr Story (2017)

Skandaalit seurasivat Hedy Lamarria (1914–2000) läpi hänen elämänsä. Surkuhupaisat elokuvaroolit, oikeusjutut, kuusi avioeroa sekä epäonniset kauneusleikkaukset tahrasivat hänen nimensä lopulta niin, että Hollywoodin kauneimmasta naisesta tuli tähtitehtaan ilkutuin. Ikääntyessään Lamarr sokeutui ja sulkeutui kotiinsa.

Nuorella Hedy Kieslerillä riitti näköä ja älyä. Itävaltalais- kaunotar ui tiensä kansainvälisen elokuvayleisön tietoisuuteen skandaalielokuvassa Ecstasy (1933). Vaikka elokuvassa nähty alastomuus sekä avoimet viittaukset naisen orgasmiin olivat itsesensuurin aikakaudella amerikkalaisille aivan liikaa, Ecstasy oli Lamarrin käyntikortti Hollywoodiin.

Lamarrin eksoottisen ulkokuoren alla piili salaisuuksia. Studion kehotuksesta hän kielsi juutalaisuutensa niin sinnikkäästi, että vaikeni juuristaan myös kotioloissa. Lamarrin kiistaton nerokkuus oli ristiriidassa seksikkään tähtikuvan kanssa. Hänellä oli tiedenaisen mieli, joka askaroi kaiken aikaa keksintöjen parissa. Keksinnöistä merkittävin oli armeijan käyttöön kehitelty salausjärjestelmä.

Hedy Lamarrin tarina on innostava ja traaginen. Alexandra Deanin dokumenttielokuva nostaa esiin kiehtovan naisen, joka alkoi saada tunnustusta saavutuksistaan vasta sitten, kun wifistä tuli totta.

Niina Holm

Leffabrunssi-näytös 29.9. klo 11 Korjaamo Kino
Brunssi Korjaamo Kinon aulassa klo 11, elokuvanäytös Kulmasalissa klo 12.
Lippu 27 €, sarjakortti tai vapaalippu eivät käy maksuvälineenä.
Näytökset 22.9. ja 26.9. ovat normaalihintaisia (ei brunssia).

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: englanti
  • Tekstitys: suomi
  • Levittäjä: NonStop Entertainment
  • Kuvaus: Buddy Squires
  • Leikkaus: Lindy Jankura

Yhteistyössä