Body Rights! 

Body Rights! -näytös asettaa keskiöön kehot ja kehollisen ilmaisun.

The Tongues

Saamelaisnainen paimentaa porojaan lumimyrskyn keskellä, kun hänen kimppuunsa hyökkää mies. Hänen siskonsa aistii, että joku on huonosti ja lähtee etsimään tätä. Pelon ja hämmennyksen keskeltä naiset nousevat vaatimaan oikeutta. Elokuva voitti parhaan lyhytelokuvan palkinnon vuoden 2020 Palm Springs -lyhytelokuvafestivaalilla.

Alkup. nimi: Njuokčamat
Ohjaus: Marja Bål Nango, Ingir Bål Nango
Maa: Norja
Vuosi: 2019
Kesto: 15 min
End-O

Jaq haluaa seksiä, mutta sabotöörinä toimii endometrioosi: kroonista kipua ja ennalta-arvaamatonta vuotoa – pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Ohjaus: Alice Seabright
Maa: Iso-Britannia
Vuosi: 2019
Kesto: 15 min
XY

15-vuotias Lísa on erilainen kuin muut ikäisensä tytöt. Hän pitää sisällään suurta salaisuutta itsestään. Kun Lísa ja hänen lapsuudenystävänsä Bryndís löytävät toisensa uudelleen, Lísa uskaltautuu tutkimaan mieltään painavaa asiaa omasta kehostaan.

Ohjaus: Anna Karín Lárusdóttir
Maa: Islanti
Vuosi: 2019
Kesto: 16 min
Swole

Swole dokumentoi sitoumustani diettaukseen ja salitransformaatioon ja näyttää, miten näiden ympärille rakentuvat yhteisöt ylläpitävät itseään tekstaamisen ja videoiden jakamisen kautta. Opin uuden yhteisöni sanastoa ja käyttäytymistä samaistumalla.

Ohjaus: Artor Jesus Inkerö
Maa: Suomi
Vuosi: 2017
Kesto: 7 min
Läski

Muut ihmiset eivät pääse yli siitä, että Sonja on lihava.

Ohjaus: Kirsikka Saari
Maa: Suomi
Vuosi: 2019
Kesto: 9 min
Juck (Thrust)

Tanssiryhmä Juck (suom. Nylkytys) löi läpi vuonna 2013 viraalivideossa, jossa ryhmä venytti rajoja siitä, miten naiskeho saa ilmaista itseään. Sittemmin ryhmä on nylkyttänyt tiensä maailmalle. Dokumentin, tanssin ja fiktion välillä tasapainotteleva elokuva kysyy, mitä feminiinisyys on.

Ohjaus: Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 18 min