Bergman Revisited 

Erikoisnäytös Ingmar Bergmanin 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Bergman Revisited on kuuden toisistaan poikkeavan lyhytelokuvan kooste, joita kaikkia yhdistää Ingmar Bergmanin perintö.

Ariel

Tytöllä on syntyessään siivet. Kun Filip ja Anna ymmärtävät ensimmäistä kertaa, että heidän vastasyntynyt tyttärensä ei ole kuin muut lapset, he reagoivat täysin vastakkaisilla tavoilla. Anna pitää sitä ihmeenä, kun taas Filip tuntee siitä häpeää. Vaatiiko aikuisena selviytyminen yhteyden katkaisemista kaikkeen maagiseen?

Ohjaus: Linus Tunström
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 14 min
Bergman’s Reliquarium

Visuaalinen assosiaatioleikki Ingmar Bergmanin syvimpiin salaisuuksiin. Pop-video pyrkii yhdistämään Bergmanin eri teoksia lainaamalla, peilaamalla, rajaamalla, kopioimalla ja karrikoimalla. Kunnianosoitus yhdelle aikakautemme merkittävimmälle elokuvantekijälle.

Alkup. nimi: Bergmans Reliquarium
Ohjaus: Tomas Alfredson
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 15 min
God is Silent

Anna ja Ester ovat parhaat ystävät mutta ovat kasvaneet erilleen. Paikatakseen suhdettaan he päättävät lähteä samalle matkalle, jonka taittoivat myös 30 vuotta sitten. Mutta Anna ei tiedä, että Esterillä on salaisuus, jota hän ei ikinä ole rohjennut kertoa kenellekään.

Alkup. nimi: Guds tystnad
Ohjaus: Lisa Aschan
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 13 min
Scenes from the Night

Taiteilijapariskunta Marianne ja Henrik Friborgilla oli pitkä, onnellinen avioliitto, kunnes pari vuotta sitten Henrik yhtäkkiä ja tuskaisesti katkaisi sen. Nyt Henrikillä on sydänsairaus ja hän on kriittisessä tilassa. Lääkärit ovat hyvin huolestuneita, ja hänen kuolinvuoteellaan Marianne ymmärtää – hänen tyttärensä toiveita vastaan – että Henrikin rakastajalle Paulalle pitäisi myös sallia jättää jäähyväiset. Henrikin viimeisenä yönä Marianne ja Paula tapaavat ensimmäistä kertaa.

Alkup. nimi: Scener ur natten
Ohjaus: Pernilla August
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 16 min
The Infection

Vuosien mittaan pienet ongelmakohdat Krister ja Kristina Carnemosin avioliitossa ovat saaneet molemmat epäilemään yhteistä tulevaisuuttaan.

Alkup. nimi: Infektionen
Ohjaus: Patrik Eklund
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 17 min
Vox Lipoma

60-luvulla Ingmar Bergmanin poskeen ilmestyi rasvainen patti. Kun Hiljaisuus -elokuva oli julkaistu, patti katosi jättäen arven. 90-luvulla patti palasi uudelleen täsmälleen samaan paikkaan ja oli nyt musta. Mitä se tarkoitti? Mihin se meni, ja miksi se palasi?

Alkup. nimi: Fettknölen
Ohjaus: Jane Magnusson
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2018
Kesto: 11 min

Yhteistyössä