Anna and the Apocalypse (2017)

Teinin elämä ei todellakaan ole helppoa. Anna odottaa malttamattomana lukion päättymistä, jotta hän voi jättää pienen skottikylänsä taakseen ja suunnata välivuodeksi Australiaan. Sitä ennen hänen on kuitenkin selvittävä hermoilevasta isästään, häntä salaa rakastavasta nörttiystävästä, ääliömäisestä ex-poikaystävästä, joulunäytelmästä, tyrannimaisesta rehtorista – ja maan yli pyyhkivästä zombiviruksesta. Ja onnistuuhan se, kun aseena on metrin mittainen karamellipötkö ja liuta vastustamattomia tanssi- ja laulunumeroita parhaaseen Broadway-tyyliin.

Anna and the Apocalypse on jotain, mitä et ehkä tiennyt tarvitsevasi, mutta joka iskee kuin neronleimaus: highschool-joulu-zombie-musikaali. Se on energinen, itsetietoinen, naurattava, itkettävä ja ällöttävä. Elokuva nostaa hattua niin John Hughesin kasariteinipätkille, musikaaliperinteelle kuin Shaun of the Deadille ja muille uusille zombielokuville.

Nimiosan Ella Hunt on tuleva tähti. Annana hän on herkkä, nokkela, angstinen – ja tarvittaessa tulisieluinen tappaja. Mainion kliseiseen hahmogalleriaan kuuluu myös parrasvaloista nauttiva bimbo ja rikkaiden vanhempiensa dumppaama woke-toimittaja-aktivisti (myös elokuvan koreografioista vastaava Sarah Swire). Täydellä sydämellä näyteltyihin hahmoihin kiintyy, mikä tekee väistämättömistä menetyksistä sitäkin koskettavampia.

Anna Möttölä

  • Alkup. nimi:
  • Kieli: englanti
  • Tekstitys:
  • Levittäjä: NonStop Entertainment
  • Kuvaus: Sara Deane
  • Leikkaus: Mark Hermida

Yhteistyössä